Det er fjerde generasjon som driver gården Domaine Fabrice Gasnier i det vakre Loire i Frankrike.

Gården ble grunnlagt av Amie Gasiner og da hadde gården 3 hektar. En gård som drev med litt landbruk og vindyrking. Hans sønn Hubert overtok gården i 1935 og utviklet vinproduksjon under andre verdenskrig. Og da han sendte arven videre til sønn 1966, hadde den vokst til hele 17 hektar. I løpte av de neste ti årene, endret han driften fra typisk bulk vin til høykvalitets AOC vin.

26 september 1990, høstens første dag, overtok Fabrice Gasnier driften. Bare 21 år gammel var. Og fra år 2000 ble hans hustru Sandrine med på prosjektet. De la om hele gården til økologisk landbruk, men fikk i 2008 sin sertifisering som biodynamisk vingård. I dag så drifter de  30 hektar og det er en grunn til at Fabrice Gasnier og hans hustru Sandrine blir omtalt som en av Frankrikes beste vinprodusenter i La Revue du Vin de France’s. Noe som denne vinen beviser.

Fabrice Gasnier Chinon Vieilles Vignes 2016. Frankrike, Loire, Chinon Pris kr. 209,90 Poeng 89/100

Drua er Cabernet Franc. Klar rød farge. Lekker duft av skogsbær, mørke bær med hint av krydder. Smaken er fyldig og fruktig. Tett på det perfekt balanserte mellom syre og sødme. Bra tannin. En riktig god ettersmak. Vinen passer glimrende sammen med småvilt eller lam. En ekte løp og kjøp vin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.