En drøm fra Toscana

0

Godt Drikke har tidligere skrevet om drømmen  Poderi Boscarelli som begynte i 1962 da grunnleggeren Egidio Corradis ville dyrke en vin som viste aromaene og smakene i Toscana. Selv var han økonom som arbeidet som mekler i Genova og Milano.

Det var lidenskapen for vin og  kunnskapen om sin hjemregion, som  fikk ham til å kjøpe to små vingårder i Cervognano i Montepulciano, en del av det gamle etruskiske Toscana. De gamle jordsmonnene hadde lenge vært dyrket på tradisjonelt vis med ulike årlige avlinger og små vinmarker. Noe som var heldig for Egidios drøm, var at den ble delt av datteren Paola og hennes mann Ippolito De Ferrari. Og det var de to som som skapte det vi kjenner som Poderi Boscarelli i dag. Paola og Ippolito plantet sine første vinstokker med en tetthet på 3,500 planter per hektar. De bygde også den første vingården ved å renovere og tilpasse de gamle stallene.

I dag er det tredje generasjon som drifter gården, Luca og Nicolò De Ferrari, sønner av Paola og Ippolito.

Poderi Boscarelli ligger i et historisk område for produksjon av Vino Nobile DOCG. På 300 m over havet på østsiden i nordøst Montepulciano som vender mot Chiana-dalen.

Boscarelli Vino Nobile di Montepulciano 2019.  Italia, Toscana, Vino Nobile di Montepulciano. Pris kr. 399,90 Poeng 92/100. Importør: Red & White AS

Canaiolo 10% og Sangiovese 90%. Mørkerød farge. En god duft av modne kirsebær med hint av krydder. En god frisk fylde på smak. Meget bra balansert syre og sødme. Samme kirsebær som i duften. God tannin. En tørr og god ettersmak. En vin til Bistecca alla fiorentina. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.