En bedriten øl.

Etiketten viser ølets vei fra elefant til flaske.
Etiketten viser ølets vei fra elefant til flaske.

Øl kan visst brygges på det meste.

Alt fra oksetestikler til… Nå ja, kaffebønner er ikke nytt. Mikkeller har jo sin breakfastøl med kaffebønner. Men, så ekstreme som det japanske bryggeriet Sankt Gallen er det allikevel ikke. Deres siste brygg er basert på kaffebønner som elefanter driter ut. Og det er ikke hvilke som helst elefanter heller. Det skal være elefanter fra Thailand som står for dritingen.

I følge Foxnews så går det med 33 kg kaffebønner for at elefanten skal kunne produsere et kg. Bønner som blir håndplukket fra elefantekskrementene. I følge bryggeriet skal kaffebønnene gi en rund, bløt smak til ølet etter en tur gjennom elefanten. Det nye brygget bærer det stolte navnet Un,Kono Kuro. Og det ble visstnok utsolgt fra bryggeriets hjemmeside etter et par minutter.  Men, fortvil ikke, Bryggeriet har åpnet en bar i Tokyo hvor man kan kjøpe øl fra… ikke direkte fra elefanten, men tappekranen.

Hva ølet koster, vites ikke. Men, en kopp kaffe fra de samme bønnen, ligger på 50 dollar koppen i New York.  Så ølet er garantert ikke billig.

Bryggeriet har tidligere solgt en sjokolade øl uten sjokolade. Men fargen skal visst nok se ut som sjokolade. Da jeg ikke har sett ølet, skal jeg ikke utale meg om det var hvit eller mørk sjokolade de mener.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.