Domaine du Séminaires holder til i Rhône, Frankrike. Mer eksakt i Valreas som ligger i hjertet av Enclave des Papes, omtrent 300 til 400 meter over havet. Vinmarkene består stort sett av leire, kalk og safrar-holdig jord.

Domaine du Séminaires har vært en del av Pouizin-familien i fire generasjoner. Eieren Hervé Pouizin og kona Mathilde har stor respekt for tradisjoner og naturlige balanser. De praktiserer organisk produksjon og vitikultur, der de blant annet følger månekalenderen. De dyrker hele 8 druesorter: grenache, syrah, mourvèdre, carignan, viognier, roussanne, marsanne, clairette og grenache blanc. Vinrankene ligger like ved lavendermarker og trøffeleiken, som gjør området godt egnet til biodiversitet. Vinieriet bruker i dag sementtanker som daterer tilbake til 1938. Vinmarkene ligger like ved det nordligste modningspunktet til druen Grenache like ved foten til alpene. Mistralvinden bidrar til å kjøle ned vinmarkene på dagtid, og bidrar til en friskere syre.

Séminaire Côtes du Rhône 2022. Frankrike, Rhône, Côtes du Rhône. Pris kr. 167,- Poeng 85/100 Importør: Hans A. Flaaten

Laget på druene Grenache 80%, Syrah 10%, Carignan 10%. Mørkerød med et blått skjær. God duft av kirsebær og bringebær. En anelse krydder. Frisk og fruktig på smak. Fin fylde og en balansert syre og sødme. God tannin. God ettersmak. En vin som vil fungere veldig bra sammen med og lam. Meget bra kjøp

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.