En amaronedrøm på Emmas Drømmekjøkken

Ved siden av enkelte viner fra Bordeaux, så er det vel ingen viner som diskuteres så flittig blant vinelskere som amarone vin.

Og det er vel ingen vin som det knyttes så mange myter til som amarone. Både sanne og mindre sanne. En av mytene er at amarone er for maskuline, robuste og intellektuelle menn. Den myten kom i forbindelse med den såkalte «Hemingway-kuren». Forfatteren Ernest Hemingway levde på en egenkomponert diett bestående av amarone og sjømat, da han bodde i Venezia. Han hadde da overlevd to flykrasj, en brann og et utall fyllekuler, og trengte roligere omgivelser for å komme til hektene. I Norge er det vel journalisten og sykkelrytteren Dag Erik Pedersen som er den store foregangs mannen for amarone. Men, at amarone skulle være for menn med mer eller mindre hår på brystet, er noe kvalifisert sludder. Amarone er for alle som er glad i god vin. Noe som vil bli bevist på Nordnorsk Vinmesse og ”Emmas Under” på den store amaronelunsjen den 17 april. Og det er ikke hvilke som helst amaroner som vil bli servert sammen med en gourmet opplevelse fra Emmas Under. Vinene kommer fra Masi. Med andre ord, fra noen av de beste vinmarkene i Valpolicella Classico-området.

Masi

bkwine-dm20-740-4097Allerede i 1772 kjøpte Boscaini-familien «Vaio dei Masi». Og helt siden den gang har familien dyrket vin på druesortene Corvina, Rondinella og Molinara. Forfinet og utviklet. Masi laget den opprinnelige ripasso-vinen for første gang i 1964, vinen som nå kalles Campofiorin. Men, det dagens eier, Sandro Boscaini og Masi er mest kjent for, er sine fem fullstendig ulike amarone viner. Costasera, Costasera Riserva og enkeltvinmarksvinene Campolongo di Torbe, Mazzano og Serego Alighieri Vaio Armaron. Serego Alighieri Vaio Armaron. Og det er sju av disse vinene som blir servert på amaronelunsjen på Emmas Under.

Vinliste.
  1. Masi Costasera Amarone Classico 2010
  2. Masi Costasera Amarone Classico 2008
  3. Serego Alighieri Vaio Armaron Amarone della Valpolicella 2007
  4. Masi Campolongo di Torbe Amarone della Valpolicella Classico 2007
  5. Masi Mazzano Amarone della Valpolicella Classico 2007
  6. Masi Costasera Amarone Classico 1997
  7. Masi Angelorum Recioto della Valpolicella Classico 2009

Gjennom hele repertoaret blir vi geleidet av Sebastian Bredal.

Billetter kan du kjøpe her.nordnorskvinmesse1.1424161426

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.