Mosel og Piesporter er ikke hva det en gang var. Rettere sagt, endelig er Piesporter det det en gang var. Nemlig noen fantastiske viner og ikke de søte rølpevinene man helte nedpå i min tidlige ungdom for å bli full.

Weingut Reichsgraf von Kesselstatt har det blitt produsert vin i mer enn 650 år. Og familien er kjent for sin utrolige kunnskap om vin. Kanskje det var en grunn til at de var munnskjenker for Kurfürsten Kesselstatt_Piesporter_Goldtropfchen_Riesl_Spatlese_1999_230_614Werner von Falkenstein på slutten av 1300 tallet? Weingut Reichsgraf von Kesselstatt var også stedet hvor det ble plantet de første ”kvalitets druene” i Mosel, nemlig riesling. Og det skjedde den herrens dag 3. Januar 1789. I 1978 ble gården overtatt av Günther Reh som utviklet gården og vinen videre og i dag er det hans datter Annegret Reh-Gartner som driver stedet. En kvinne med en fantastisk kunnskap og lidenskap for vin, men også den 650 år gamle tradisjonen og historien som finnes på Weingut Reichsgraf von Kesselstatt.

Reichsgraf von Kesselstatt Goldtröpfchen GG Grosses Gewächs Riesling 2009. 90 poeng.

En vakker gyllen farge. Duften er en greve verdig med frukt, fersken og sitrus. Virkelig god munnfølelse med sitrus, frukt og en tett på perfekt balanse mellom syre og sødme. Vinen har en friskhet som følger den fra begynnelsen til langt ut i ettersmaken som er en nytelse i seg selv. Når denne dukker opp på et vinmonopol nær deg, fyll handlekurven. Dette er vårens og sommerens virkelige kosevin.

4 KOMMENTARER

  • Hei den kommer først på polet i morgen 🙂 Jeg var litt tidlig ute med å anmelde den, men jeg smakte den mandag og den var en glad overaskelse. 😀
   Mvh
   Vidar

 1. Denna blir lanserad i Bestillingsutvalget till 339,90 sammen med Kesselstatt Kaseler Nies’chen GG 2009 till 359,90 och Josepgshöfer Auslese 1983 till 549,90 (finns kun 60 flaskor av denna). I tillägg lanseras Kesselstatt Graacher Ortswein Riesling Trocken 2013 till 179,90 i basis kategori 6.

  • Hei
   Kesselstatt Graacher Ortswein Riesling Trocken 2013 vil bli omtalt i begynnelsen av neste uke 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.