Elena Walch Pinot Grigio 2019, en frisk hvitvin

Pinot Grigio, Pinot Gris eller Rauländer, kjært barn har mange navn. Men på tross av alle navnene, så er det samme drue.

Det er en hvitvinsdrue, selv om skinnet har en grålig, lyserød farge. Opprinnelig stammer den fra Burgund en gang i middelaldrene. Navnet den gang, tror man var Fromenteau. Den spredde seg sammen med Pinot Noir, først til Sveits på 1300 tallet før den fortsatte ut i Europa. På slutten av 1700 tallet og begynnelsen av 1800 tallet, fikk drua en renessanse i Burgund og Champagne, hvor den spredde seg hurtig til andre regioner. Mest populær ble den i Nord-Italia som ved siden av noen av de tyske vindistriktene, kanskje produserer noen av de beste Pinot Girgio vinene. Og en som jeg er rimelig begeistret for, kommer fra Elena Walch i Alto Adige.

Elena Walch Pinot Grigio 2019. Italia, Trentino-Alto Adige, Alto Adige/Südtirol. Pris 239,90 Poeng 87/100

En stedstypisk vin laget av Pinot Grigio. Lys grønngul på fargen. Frisk duft av sitrus, epler og et fint hint av krydder. En frisk smak som lever fint opp til duften med en riktig godt balansert syre og sødme. Lett fylde. God ettersmak. En vin som passer bra sammen med fet fisk. Verd pengene

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.