Elegant, uforutsigelig og spennende vin fra Weingut Pfeffingen.

Av og til så får man smake vin som gjør en lykkeligere enn annen vin. Sånn er vinen til Weingut Pfeffingen i Pfalz i Tyskland.

Det har vært dyrket vin på gården siden 1622. Og det var familien Schnell som eide markene dengang som nå. Men, det var først i 1931 da Valentin Schnell overtok at grunnsteinen til det som er dagens vingård, ble lagt.  Riktig fart på sakene, ble det i 1952, da svigersønnen Karl Fuhrmann og hans kone Helene overtok driften. De skapte en bedrift som ble en av de absolutt beste vingårdene i Pfalz. Og det sier ikke så rent lite, da det finnes veldig mange bra vingårder i det vindistriktet.

I dag er det datteren Doris Eymael som eier den femten hektar store gården. En gård som hun har fortsatt å videreutvikle i sin fars ånd og som hun nå overdrar til sønnen Jan. Og den kommer i gode hender. Han er utdannet ved ønolog i Geisenheim og var en av sitt kulls beste ønologer.

Gården har vært medlem av VDP siden 1986, er sertifisert økologisk og har begynt konvertering til biodynamisk drift fra og med 2012.

Weingut Pfeffingen ligger i utkanten av den lille landsbyen Ungstein. Vinmarkene drar seg vestlig opp skråningen ved vingården. Andre deler av vinmarkene ligger rundt gården i et flatere og varmer område. De har blant annet parseller i de to Grosses Gewächs klassifiserte vinmarkene Herrenberg og Weilberg. Og det siste er ekstra spennende da der er det også et meget sjeldent jordsmonn, Terra Rossa, som består av rødfarget kalkholdig leire med høyt innhold av jernoksid. Dette røde jordsmonnet finnes kun to steder i Tyskland, i Weilberg og i en liten parsell i Rheinhessen.

Vin-notater.

Pfeffingen Terra Rossa Riesling Trocken 2012

La oss si det først som sist. En virkelig elegant vin. En fin gulgrønn farge. Duften har islett av fersken, epler og mineraler. Smaken leker med ganen med sin iscenesatte sødme, sin finslipte pikante syre og anelse mineraler. En lang elegant ettersmak. Kommer til å være en fast bestanddel av mitt sommerbord. En løp og kjøp vin.

Pfeffingen Weilberg Riesling GG 2012

Ennå en spontangjæret vin. En strågul farge med en anelse grønt. Duften har en anelse gjær men preges av mineraler og frukt. Smaken er først litt lukket, men virkelig elegant. Så går den over i det fruktige og mineralske. En frisk syre som balanseres virkelige bra av sødme. En lang tørr avslutning. Dette er en virkelig kompleks vin. Nesten som et stykke av Jan Garbarek. Klar, elegant og uforutsigelig.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.