Drømmevin til den perfekte middagen

For en knapp uke siden var jeg invitert på middag på Fiskekompaniet i Tromsø.

Vinhandler Andy Douglas hadde med seg noen av sine egne viner til en helt fantastisk fire retters middag. Og hvilken opplevelse det var å smake vin fra Ludovic et Emilien Bonnardot. Jo, jeg har smakt burgundvinene til Bonnardot før, men ikke i denne settingen. Og hvilken opplevelse.

Domaine Bonnardot

Brødrene Ludovic og Emilien Bonnardot  går for å være noen av de unge fremtidige stjerner i Burgund. Domaine Bonnardot ligger i Bonnecontre, mellom Pommard og Santenay i nærheten av Citeaux Abbey og det har vært vinproduksjon på eiendommen siden 1470. I dag er det som sagt brødrene Ludovic og Emilien Bonnardot som driver vingården og de lager vin I en naturlig stil etter Jules Chauvets prinsipper. De foretrekker spontan gjæring og å ikke tilsette sulfitt I vinene sine.

Bonnardot Puligny-Montrachet La Garenne 2019. Frankrike, Burgund, Puligny-Montrachet. Pris kr. 719,90 Poeng 94/100

Notatene til denne vinen skrev jeg rett etter middagen. Drua er Chardonnay. Gyllen med et grønt skjær. En fantastisk duft av sitrus, epler og med hint av urter og eik. Lekker fylde med en god fruktighet på smak. Perfekt balansert. Lever opp til duften med sitrus og epler. Meget god ettersmak. Inviter mange venner og spleis på en flaske. Tror det vil være årets vin og mat opplevelse.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.