Den peruanske piscoen, er den nye trenden på diverse barer rundt i verden.

Brennevinet er i slekt med grappa, hefebrandt og andre produkter destillert på vin. For å få en så ren, fruktig og aromatisk pisco som mulig, avstilkes druene før pressing og vinen gjæres tørr. Reglene for hvilke druer og lagring, er rimelig strenge. Verken vann eller sukker er lovlige tilsetninger for å justere smaken og styrken på brennevinet. Det er heller ikke tillatt med eiketønner under modningen. En lagring som skal vare i minst 3 måneder men i nøytrale tanker av glass eller stål.

Tacama Demonio de los Andes Pisco Italia. Peru, Ica. Pris kr. 455,30

Kan man si at fargen er blank? Uansett så er den det. En dempet, men frisk duft av frukt med hint av anis, blomst og litt krydder. Smaken er forunderlig fruktig med samme frukt og krydder som i duften samt noe sitrus. Fin ettersmak. Pisco bruks til cocktailer og shots.

 

Den mest kjente cocktailen med Pisco, er Pisco Sour, som består av 4 deler pisco, 2 deler ferskpresset sitron eller lime samt en del sukkerlake. Den shakes med is samt en ½ eggehvite. Siles og kan toppes med litt bitter. Glasset dekoreres med sukker eller salt på kanten. Alt etter personlig smak. En annen populær drink er Piscola. En blanding av Coca Cola og Pisco. Et bra alternativ til rum og cola.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.