Beaujolais er veiskille mellom Nord- og Sør-Frankrike. Både i karakter og kultur. Med bølgende åser og rustikk sjarm, for ikke å nevne humor og sin jordnære holdningen til vinproduksjon, er regionen en oase av skjønnhet, oppriktighet og «bon-vivants.» Og det er her Dominique Pirons familie har dyrket druer her siden 1500-tallet.

Dominique Piron overtok gården i 1971 og har siden det arbeidet sammen med sin amerikanske kone, ønologen Kristine Mary, på den 45 hektar store eiendommen. Markene er spredd på forskjellige «Crus.» Morgon, Chénas, Brouilly, Régnié og Moulin-à-Vent. Noen marker eier de, andre forpakter de.

Piron er veldig tradisjonelle når det handler om vinproduksjon, med naturlig gjær og modning i gamle fat. Alt for å få frem druens karakter og struktur. Og er det noe man ikke kan beskylde  Dominique Pirons vin for, er at den mangler struktur og karakter.

Dom. Dominique Piron Morgon La Chanaise 2016. Frankrike, Burgund, Morgon. Pris kr. 189,90 Poeng 89/100

Druen er selvfølgelig Gamay fra gamle vinstokker. Laget på måte hvor deler av druen er hele klaser. En ung lysrød farge. Fin duft av kirsebær med hint av urter. Smaken er frisk, fruktig med en fyldig og god munnfølelse. Meget bra balansert syre og sødme. Mild tannin. Riktig god ettersmak. En vin som passer glimrende til kos. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.