Domaine de Majas har blitt drevet av ekteparet Alain og Agnes Carrère helt siden 1992. Opprinnelig kjøpte de to hektar vinmark, men i 1992 arvet Alain 20 hektar vinmark etter sin far og dermed var Domiane  de Majas et faktum.

I dag, så har de cirka 35 hektar på gården som ligger rett vest for Pyreneene i Roussillon ved den lille landsbyen Caudiès de Fenouillèdes på cirka 350-400 meters høyde. De er så heldig at markene ligger perfekt til på skråningene med god eksponering og drenering. Beplantningen består av om lag 120 år gamle stokker med Carignan, Grenache Noir og Macabeu, samt «yngre» stokker på 30-35 år av Syrah, Cabernet Franc, Merlot, Rolle og Chardonnay.

I flere år dyrket de tradisjonelle viner til en supermarkedkjede. Men som de fortalte senere, det var en motorvei mot konkurs. Og det å lage tradisjonelle supermarkedsviner, var ikke det de drømte om da de skapte gården. De kontakte den legendarisk vinlegenden, New Zealenderen Tom Lubbe fra fra Domaine Matassa som i 2007 hjalp dem å legge om til økologisk drift og i kjelleren. Og samarbeide ga noen helt fantastiske vin. På tross av at eiendommen ligger innenfor grensene i AOC Côtes du Roussillon, velger de å klassifisere vinene sine som Vin de Pays de Côtes Catalanes for å vise tilhørighet og stolthet over området de kommer fra.

DM Rouge 2019. Frankrike, Roussillon, Côtes Catalanes. Pris kr. 194,90 Poeng 88/100

Druene er Grenache 30%, Syrah 70%. Klar lysere rød farge, lekker duft av mørke bær og hint av rips. Smaken er fyldig, fruktig og har en mjuk munnfølelse. Fin syre, bra tannin og en riktig god ettersmak. Passer fint til lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.