Det beste ølet noen sinne.

Et av de vanligste spørsmålene jeg får, er hvilket øl som er det beste jeg noen sinne har drukket.

CarltonSom regel forventer folk et eksotisk svar om en obskur ipa eller en hveteøl eller en lambic fra et eller annet mystisk kloster. Men, det er mye enklere enn som så. Den beste ølen jeg noen sinner har drukket, er en Frydenlund pilsner, servert i et glass. Ikke en halvliter, men et glass.

Første gangen jeg drakk et glass pils fra Frydenlund, var på det fasjonable Carlton. I Lillestrøm. Lenge før det ble Thon hotell og Lillestrøm fortsatt var en søvnig by med rock and roll og hadde et fotballag med spillere som var fra byen.

Jeg vet ikke om jeg var 17 eller hadde fylt 18. Men, som om det var i går husker jeg bordene med de grønne dukene. Arnesen og damene som serverte. Som det var i går, husker jeg at der satt Herr Eriksen med det vakre håret, Røstad som hadde fått resept av legen for å spille saksofon. Og der satt Morten og Morten og Roar med Teddy i fiskeveska og rablet ord fortere enn noen kunne tro var mulig. Ikke for at de den gangen sa noe som var viktig eller bestående for etterverden. Nei, det var bare morsomt den gang da. Og det er like bra  som de viktigste visdomsordene. Og der satt Carl Bakterius med musikken flytende fritt med ord over bordet. Og sing sang guttene Nitti og PG og der var Eva, Anita og Lillestrøms egen Joni Mitchell. Og alle skulle vi bli musikere, kunstnere eller forfattere. Bare ikke Lars. Han skulle jobbe med barn.

Carlton, resepsjon 1964 Fotograf: Rude
Carlton, resepsjon 1964
Fotograf: Rude

Og der satt fotballspillerne fra LSK med Bjerkern som var så hissig at han løp etter en motspiller med brukket ben. Der satt svære Grønlund og der satt Erik Karlsen som kjørte sitt eget opplegg til en Hoolys store irritasjon.  Og der satt alle de som trodde de hadde peiling og der satt alle vi som drakk Frydenlund pils og trodde at sånn skulle verden være til den siste dagen. Og jeg var så voksen den gangen. Mye mer voksen enn jeg noen sinne har vært senere.

For meg er ikke ølet i seg selv så viktig. Det er de som sitter rundt og gir minnene og deler drømmene og ordene mens de drikker Frydenlund pils i glass som er det som er vitsen med øl. Og derfor er Frydenlund Pils i glass det beste ølet jeg har drukket.

Så, hva er ditt beste ølminne?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.