Det beste belgiske ølet?

Det belgisk mikrobryggeriet Préaris ble grunnlagt i 2011.

Og de gjorde seg utrolig hurtig bemerket. Allerede første året i drift fikk de prisen for Belgias beste handverksøl. I 2013 fikk de prisen som beste nye bryggerier i Belgia av ratebeer. Og nå kommer de endelig til Norge.

Préaris Quadrupel Terningkast 6

En kraftpakke av et øl med hele 10% alkohol. Jeg kan forstå hvorfor det ble kåret som Belgias beste handverksøl i 2011.

Mørkebrun farge, nydelig kremete skum. Duften er karamell og noe krydder. Smaken følger duften med sjokolade, malt og noe mørk frukt. En fin mild bitterhet som går over i en herlig, lang ettersmak. Løp og kjøp øl.

Préaris Blond Terningkast 6

Fra samme bryggeri. Og disse folkene kan det med å brygge. Gylden farge med et vakkert hvitt skum. Elegant fruktig duft. Samme flesglasblondfruktighet går igjen i smaken sammen med malt og en anelse humle. God bitterhet sammen med en fin, tørr ettersmak gjør at sekseren på terningen er vel fortjent. Meget godt kjøp.

Préaris Belma Terningkast 6.

Et annerledes witbier fra Belgia. Kanskje for at de bruker den amerikanske Belma humlen i ølet? Lysgul i fargen, duft av humle og hvete. Smaken er mer bitter og humlepreget enn vanlig belgisk witbier. Og det smaker glimrende. Nydelig bitter ettersmak som lever lenge i munnen. Kjøp to.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.