Det lille gotlandske bryggeriet ble grunnlagt 1994. Selv om bryggeriet er lite, har det mektige eiere i ryggen da det er en del av det svenske bryggeriimperiet Spendrup.

Og det er også en Spendrup som er bryggerimester på Gotlands Bryggeri. Nemlig Johan Spendrup som er fjerde generasjon bryggerimester. Selv om det er Spendrup som står bak bryggeriet, må det etter min mening være absolutt et av de første mikrobryggeriene i Norden og Europa. Selv om det har blitt kalt ”produktions- och utvecklingsbryggeri” og ”Sveriges första färskölsbryggeri.” Handverk er det alle ganger.

Tre gotlandske ipa
brutal_skuggaBrutal Bulldog Double IPA Terningkast 6

En mørk gyllen farge med et vakkert, hvitt kraftig skum. God duft av humle og bær. Smaken lever opp til duften med humle, malt og en riktig god bitterhet. En riktig god ettersmak. Anbefales.

Black IPA Terningkast 4

Akkurat som navnet sier, en nest inntil svart ipa. Et beige skum som ikke lever så lenge. Duften er humle, karamell og noe sitrus. Smaken har malt, noe sjokolade og en ok bitterhet. Men, den lever ikke riktig opp til duften. Her finnes det andre svarte ipa headbangerbsom jeg nok heller foretrekker.

Sitting Bulldog IPA Terningkast 6

En mørk gyllen farge. Fint hvitt skum. Nydelig duft av malt og humle. Nesten så man blir øl-tørst av duften alene. Smaken lever godt opp til duften med malt, humle og en elegant bitterhet. En bitterhet som man også finner i den tørre ettersmaken. Jo, denne ipaen er et virkelig godt kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.