En av de mest spennende produsentene fra Navarra, er Azul y Garanza. Navnet betyr rimelig fritt oversatt, blå og rød.

De har 40 hektar vinmark spredt på forskjellige parseller, lokalisert ved siden av Europas største ørkenområdet og naturreservatet Bardenas Reales i det nordlige Spania. Og navnet skal gjenspeil fargen på de prestisjefulle rødvinene deres. Nemlig dypt rød med et blått skjær.

Det er de unge ønologene Dani Sanches Nogue, Maria Barrena og Fernando Barrena som driver og eier gården med de sertifiserte økologisk vin av høy klasse.

Alle vinene lages uten bruk av kjemiske midler verken i vinmark eller kjeller. Det er spesielt Maria og Dani har med sine store erfaringer fra både Spania, Frankrike, Australia, Argentina og Sør Afrika funnet sin kurs og filosofi for hvordan de ønsker vinene deres skal være. Nemlig tro mot sitt opphav. For i følge Maria Barrena, så jobber hun ikke på en vingård, men i et landskap. Forskjellen forklarer hun til den amerikanske bloggen, the back label.

– Rudolf Steiner, biodynamiske vinens far, sa det er en universell lov- at kvaliteten på en vin er direkte proporsjonal med skjønnheten av sted hvor druene dyrkes. Skjønnheten ligger i biologisk mangfold, det å bryte monokultur og fylle vingårder med mange forskjellige levende ting. Nemlig det å plante trær, planter, blomster som tiltrekker insekter og fugler. De samhandler å eksistere sammen i harmoni. Vi skaper naturlige områder fulle av vitalitet, balanse og skjønnhet, som slipper ut energi som druene fanger opp og blir til en vin full av kompleksitet og autentisitet. Og den autentisiteten og kompleksiteten kan man virkelig oppleve i vinen fra Azul y Garanza.

Desierto de Azul y Garanza 2016. Spania. Navarra. Pris kr. 499,90 Poeng 90/100

Drua er Cabernet Sauvignon. Mørkerød på fargen. En duft av kirsebær, solbær med hint av fat, urter og krydder. God fylde og fruktighet. Samme bær og fat som i duften. En perfekt syre og sødme. Riktig bra tannin. Ettersmaken lever lenge i munnen og man vil virkelig ikke at den tar slutt. En vin som passer perfekt til lam og til kos. Azul y Garanza sitt flaggskip. Og hvilken vin det er.

Godt Drikke kommer tilbake med anmeldelse av de mer rimelige vinene til Azul y Garanza på et senere tidspunkt

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.