2010 solgte Michel Laroche vinhuset Domaine Laroche som på det tidspunktet hadde over 100 hektar i Chablis. Han beholdt sine favoritt-parseller som ble plantet helt tilbake i 1937.

Det er disse vinmarkene som i dag utgjør Michel Laroches nye familiedrevne vinhus Le Domaine d’Henri som kom med sin første vin i 2012. Og hvilke fantastiske viner.

Dom. d’Henri Chablis 2012. Frankrike, Burgund, Chablis. Pris kr. 209,90,- Poeng 86/100

Lysgul på farge med et lite grønt skjær. Fin duft av epler, melon og en anelse sitrus. Smaken er frisk med en bra fylde. Bra balansert syre og sødme. God ettersmak. Passer fint sammen med lyst kjøtt og kos. Meget bra kjøp.

Le Dom. d’Henri Chablis Saint Pierre 2014. Frankrike, Burgund, Chablis. Pris kr. 249,90,- Poeng 88/100

Gulgrønn farge med en god duft av epler og sitrus. Smaken er frisk, fyldig med en meget bra balanse mellom syre sødme. Samme epler og sitrus som i duften. Elegant ettersmak. Skalldyr og annet godt fra havet. Meget bra kjøp.

Le Dom. d’Henri Chablis Premier Cru Fourchaume 2014. Frankrike, Burgund, Chablis. Pris kr. 319,90,- Poeng 89/100

Lys gul med et grønt skjær. Nydelig duft av modne epler, sitrus og hint av mineraler. Smaken er lever meget bra opp til duften med en god friskhet og fylde. Bra syre og sødme og en virkelig bra ettersmak. Passer både til fisk, skalldyr og kos. Meget bra kjøp.

Le Dom. d’Henri Chablis Fourchaume Vieilles Vignes 2014. Frankrike, Burgund, Chablis. Pris kr. 375,- Poeng 90/100

Lys strågul med et lite grønt skjær på fargen. En litt intense fruktig duft av epler, sitrus og det nydelige udefinerbare. Smaken lever flott opp til duften med en frisk og god fylde. Meget bra balansert syre og sødme. God ettersmak. Passer til skalldyr og kos. Meget bra kjøp. Mye vin for pengene.

Le Dom d’Henri Heritage Chablis 1er Cru Fourchaume 2014. Frankrike, Burgund, Chablis. Pris kr. 440,- Poeng 93/100

En ekte wow vin. Lysgul med et lite grønt skjær på farge. En nydelig duft av epler, sitrus og noe mineralitet. Smaken er konsentrert, elegant og klassisk Chablis. Lever fantastisk bra opp til duften med en tett på perfekt balansert syre og sødme. En meget elegant ettersmak. Passer til fisk men aller best som kos. Kan lagres de neste 15- 20 årene. På tross av pris, løp og kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.