«De eneste vinene som er verdt å lage er de du tror på ” Piccini Montepulciano d’Abruzzo 2018

0

Naturlig nok ble vingården Piccini1882 grunnlagt i 1882 av ekteparet Angiolo Piccini og Maria Teresa Totti.

Som en del andre i Chianti Classico begynte de med produksjon av vin på bast flasker, noe som bidro til gradvis vekst i løpet av det andre tiåret av 1900. Som igjen førte til økonomiske muligheter til kjøre mer vinmark.

I 1925 overtok Mario, parets sønn, vingården. Det i en tid som ikke var de enkleste med både depresjonen og andre verdens krig rundt hjørnet. Men han klarte å manøvrere seg igjennom krisene og sågar skape en betydelig eksport til Tyskland og Østerrike – to land som fortsatt den dag i dag er viktige kunder.

Etter Mario Piccinis død i 1963, gikk ledelsen i selskapet videre til Pierangiolo Piccini og kona Marcella Sammicheli om fortsatte å utvide produktsortimentet og etablere et konkurransedyktig priser for de så etter vært prestisjetunge vinene. Noe som fremdeles fremmes den dag i dag.

Siden 2004 har Mario Piccini, den nåværende administrerende direktøren, ledet selskapet sammen med søstrene Martina og Elisa. I dag inkluderer Piccini1882 fem nisjegårder i Italia, og merket er klassifisert som et av de mest berømte toskanske merkene i verden

Piccini Montepulciano d’Abruzzo 2018. Italia, Abruzzo, Montepulciano d’Abruzzo. Pris kr. 150,- Poeng 86/100

Drua er Montepulciano. En dyp rød farge. Her finnes duft av både røde og mørke bær. Fyldig og rund på smaken. Samme friske bær som i duften. Elegant syre. Mjuk tannin. God ettersmak. Passer bra sammen med grilla kyllingfilet. Her er masser av vin for pengene. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.