De beste juleølen som ble testet av Godt Drikke i 2015, er en blandet landhandel. Dels er det de tradisjonelle juleølene, men også de litt annerledes, spennende som kanskje passer bedre til kos en julemat.

De beste butikkøllene:

Den som kom absolutt best ut i årets juleøltest var :

Berentsen-Stjerneskudd_butikkøl_hvitBerentsen Stjerneskudd. Terningkast 6.

Flott rav farge. Flott skum og en drøm av duft. Her er det anis, appelsinskall og det lille udefinerbare. Smaken lever virkelige godt opp til duften med en god balanse mellom appelsinskall, krydder, malt og humle. Et øl med personlighet og julens klare koseøl.

Det var desto fler som fikk terningkast fem.

Ringnes Julespecial.

Flott farge og skum. Fin duft av tysk humle? Hint av såpe, noe som menes positivt. Dette er juleølet for de som ikke vil ha de tyngste juleølet. Godt balansert sødme og bitterhet. Et riktig bra juleøl.

Jacobsen Red Christmas Ale

Klassisk rav farge. Mye aroma med duft av sitrus og humle. Smaken har litt sødme, bra ettersmak. Øl som vil passe bra før den tunge middagen om man ikke har and eller kveite med en kraftig smørsaus. Et av de mer spennende butikkøllene.

Kinn Julefred

Flott farge, bra skum. Bra malt og en god kaffesmak. Flott ettersmak.  Et øl som vil passe bra til pinnekjøttet.

Mack Juleøl

En klassiker i følge panelet. Fin, mørk farge. God duft med malt og karamell. Denne smaker juleøl, i følge panelet. Passer bra til det meste av julematen.

CB Juleøl

Flott farge. Nydelig duft av karamell og malt. Herlig ettersmak. Passer både til ribba og kosen etter på. Lettdrikkelig.

Juleøl på Vinmonopolet.

Som kjent er alkohol og smaksbærere. Så det er kanskje ikke så rart at det var flere øl som fikk terningkast 6.

Kinn Julefred
Terningkast 6
Terningkast 6

Akkurat som sin navnebror i butikken, har denne en flott farge, bra skum. Mye smak. Veldig bra balansert sødme og bitterhet. Bra til pinnekjøtt.

Hansa Juleale

Virkelig godt øl til julematen i følge alle paneldeltagerne. Flott mørkebrun farge. God duft av nøtter, karamell og malt. Smaken har en del sødme som balanseres flott av bitterheten og noe fruktighet, så det blir aldri klissete. Allround øl.

Mack Juleøl

Klassisk juleøl i følge panelet. Brungyllen på farge med fint skum. Dufter fantastisk av nøtter, frukt og karamell i følge øl guiden. Og panelet er enig. Flott smak, god fylde og veldig bra balansert. Et øl til ribbe og vil fungere bra sammen med pinnekjøtt også.

Ringnes Julebokk.

Fin klassisk juleøl. Så absolutt det beste ølet fra Ringnes. Klassisk farge. Flott duft av karamell, rosin og tørket frukt. Nydelig vinøs smak med riktig bra balanse mellom sødme og bitterhet. Veldig bra juleøl. Og vil man ha et ennå bedre juleøl til neste år, så kjøp et par flasker ekstra og spar de til neste år. Et øl som vil utvikle seg.

beer_190039Kinn Tomasmesse

Endelig fikk vi smakt Kinn Tomasmesse som den skulle være. Og det var slettes ingen dårlig opplevelse. Fin mørkebrun farge og et flott skum. Nydelig duft av karamell, nøtter og sjokolade. Smaken lever virkelig godt opp til duften med tett på perfekt balanse mellom sødme og bitterhet. Fin smak av tørket frukt og karamell. God sødme i ettersmaken. Koseøl, dessert og ost.

Fjøsnisse.

Ølet har en brunsvart farge med et grålig skum. Duften kiler nesen med behagelig røyk, karamell og sjokolade toner. Smaken er fyldig og med en veldig bra munnfølelse.Den  har et delikat fatpreg, røyk og med en fin karamell. Rund og varm i smaken. Med en lang og god ettersmak og med en god bitterhet. Jo, dette er en Fjøsnisse som tjente veldig bra på å være et år til i fjøset. Kanskje årets beste juleøl?  Meget godt kjøp.

Så et par terningkast fem som jeg personlig mener skulle hatt en sekser.

Gotlands Bryggeri Wisby Oaked Porter  (S)

Svart med brunt skum som henger fint i glasset. En fantastisk, klassisk porterduft med kaffe, tobakk og sjokolade. Nydelig smak av kaffe, papir, sjokolade og en svak hint av tobakk. Her er det bare å si, kom med sjokoladen og peisen. Julekos.

320x-1Grimbergen Brassin de Noël 5(Fr)

Fin rav farge, kremete godt skum.  Duft av karamell, moden frukt og hint av krydder. Elegant med rene smaker. Dette er ekte ”fløte” med en fin sødme i ettersmaken. Kan brukes til ribbe med epler og svisker. Ellers er det et ekte koseøl.

Berentsen Jule Avec

Fin rødbrun farge. God røstduft, kaffe, sjokolade og litt sitrus. Maltig på smak, god fylde. Fruktigheten balanserer ut sødmen på en bra måte. Alene eller sammen med dessert? Personlig mener jeg det er et av julens beste koseøl.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.