Eplemostene fra Nyhuus Gard er i det absolutte toppsjiktet på kvalitet. Ved å ta i bruk gamle norske eplesorter, som Gul Gravenstein, er denne lille produsenten med på å bevare disse sortene for fremtiden, mener destillatør Halvor Heuch da han nylig tildelte Spesialitet-merket til to eplemoster fra Nyhuus Gard; Gammaldags Gravenstein og Augon.

– Å få Spesialitet-merket på eplemostene våre er en viktig anerkjennelse av både produktene og arbeidet vårt. Dette er virkelig et kvalitetsstempel fra en sakkyndig jury. Og det er jo dobbel moro når vi attpåtil blir premiert for begge disse eplemostene i kamp med Norges beste eplemoster, sier eplemostprodusentene Halvor Holtskog og Kari Nyhuus Holtskog fornøyd.

Et godt alkoholfritt alternativ

spesialitet-nyhuus-gard-eplemost-forpakning-matmerkPå Nyhuus Gard i fruktbygda Sauherad i Telemark produserer paret eplemost presset kun av egne epler. De bruker gamle eplesorter som sjelden er å finne i butikk, som Gul Gravenstein, Åkerø, Filippa og deres egne villeplesort Nyhuus bitter, samt den mer vanlige sorten Aroma. Noen av eplene kommer fra trær plantet så langt tilbake som i 1920, da familien Nyhuus begynte med fruktdyrking.

Eplene får modne så lenge som mulig på trærne, slik at de utvikler en rik og fyldig smak. Deretter kaldpresses de på det lokale saftpresseriet Epleblomsten i Sauherad. Kari og Halvor har jobbet mye med smak for å få eplemostene akkurat slik de ønsker, og har underveis fått god hjelp fra sommelier Wenche Hvattum.

– Det har vært viktig for oss å lage et godt, alkoholfritt alternativ for restaurantmarkedet, forteller Halvor Holtskog.

Eplemostene fra Nyhuus Gard er premiert hvert år siden 2012 i konkurransen Norges beste eplemost. Nå håper han Spesialitet-garantien kan bidra til økt oppmerksomhet og salg.

Tildelt av uavhengig fagjury

Spesialitet-merket garanterer deg en unik smaksopplevelse. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury, som vurderer kvalitet og smak grundig før de tildeler merket. Juryen var svært begeistret for eplemostene fra Nyhuus Gard. – Dette er aromatiske og friske eplemoster med en kompleks karakter. Nesten som å drikke et skikkelig godt eple. Det er ingen tvil om at disse eplemostene fortjener kvalitetsgarantien Spesialitet, sier fagjurymedlem og destillatør Halvor Heuch i en pressemelding.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.