Det var veldig mange bra og rimelige lyse viner i 2018.

Og det var en sann glede og kunne gi hele 90 poeng til en vin som koster under 150,- kroner. Her er de beste rimelige vinen 2018.

Hvitvin

 1. Kloster Eberbach Hattenheimer Engelmannsberg Riesling Kabinett 2015. Tyskland, Rheingau. Pris kr. 149,90 Poeng 90/100

Grønngul på farge. Duft av sitrus, grønne epler og fine hint av blomster og urter. Smaken er frisk, fruktig og lever fint opp til duften. Bra balanse. God ettersmak. Passer fint sammen med lyst kjøtt eller som nytelse i en solvegg. Meget bra kjøp.

 1. Egon Schmitt Drei Steine Riesling Tr. 2017. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 145,- Poeng 88/100

Denne ukens beste vin. Druen er selvfølgelig riesling. Fin strågul farge. God duft av sitrus, epler og hint av vinbergsfersken. Smaken er fruktig, frisk med en riktig fin fylde. Lever opp til duften. Meget bra balansert syre. En lang og fin ettersmak. En vin som passer bra sammen venner men fungerer også fint til lyst kjøtt og fisk. En løp og kjøp vin.

 1. Tedeschi Capitel Tenda Soave Classico 2017. Italia, Veneto, Soave. Pris kr. 165,- Poeng: 88/100.

Drua er Garganega. Fargen er lys gyllen med et bitte lite grønt skjær. Meget god duft av sitrus, blomster og hint av gule plommer. Smaken har en frisk, fruktig fylde. Lever på alle måter opp til duften. Meget bra balansert syre og sødme. En god frisk ettersmak. En vin som går fint sammen med fisk men også ok til kos. Meget bra kjøp.

 1. Vivoda Malvazija 2017. Kroatia. Pris kr. 146,30 Poeng 87/100

Drua er hundre prosent Malvazija. Gulgrønn på fargen. Lekker duft av sitrus, urter og et fint hint av blomster.  Frisk og fyldig med god fruktighet på smak. Lever virkelig bra opp til duften med sin sitrus og blomster. Bra balansert syre og sødme. God, frisk ettersmak. En vin som danser virkelig bra sammen med sjømat.  En ekte løp og kjøp vin.

 1. Allesverloren Chenin Blanc 2017. Sør-Afrika, Coastal Region, Swartland. Pris kr. 149,90 Poeng 86/100

Dette skal visstnok være kun tredje gangen Danie Malan lager en vin på Chenin Blanc. Og for å si det først som sist, dette er en bra opplevelse. Fargen er lys gul med et bitte lite grønt skjær. En meget bra duft av noe sitrus, plommer og hint av aprikoser. Smaken er fruktig, rund og fyldig. Meget bra balansert syre og sødme hvor det er friskheten som dominerer. Bra ettersmak. Passer fint sammen med grillet fisk og til kos med gode samtaler. Løp og kjøp.

 1. Allram Hasel Alte Reben Grüner Veltliner 2015. Østerrike, Niederösterreich, Kamptal. Pris kr. 149,90 Poeng 85/100

En hvitvin laget på Østerrikes nasjonaldrue, Grüner Veltliner. Fin gulgrønn farge. Bra dufter av sitrus, grønne epler og hint av moden frukt. Fyldig, frisk med en elegant fruktighet på smak. Meget bra balansert. Frisk, fruktig ettersmak med en anelse bittertone. En vin som helt sikkert vil gå sammen med fisk men aller best til kos. Meget bra kjøp

 1. Gianni Tessari Monte Tenda Soave Classico 2016. Italia, Veneto, Soave. Pris kr. 169,90 Poeng 86/100

Vinen er laget på Trebbiano 20%, Garganega 80%. Lys strågul med et bitte lite grønt skjær. Bra duft av sitrus med hint av tørket frukt og blomst. Frisk, bra munnfølelse på smake som lever fint opp til duften. Bra balanse. God ettersmak. Kan fungere fint sammen med skalldyr men aller best til kos. Meget bra kjøp.

 1. Villa Wolf Wachenheimer Riesling 2015. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 169,90 85/100

Hundre prosent riesling. Lys gul med et grønt skjær på fargen. Meget bra duft av grønne epler, litt sitrus og vinbergsfersken. Med andre ord, en nydelig duft. Smaken lever fint opp til duften med sine grønne epler og sitrus. Er frisk og fruktig. Bra munnfølelse. God ettersmak. En vin som passer glimrende til kos. Meget bra kjøp.

 1. Javier Sanz Verdejo 2016. Spania, Castilla y León, Rueda. Pris kr. 165,90. Poeng 85/100

Druene er hundre present Verdejo. Lys gulgrønn farge. Duft av grønne epler, hint av blomst. Smaken er virkelig frisk og lever fint opp til duften. Fruktig med en elegant syre. Meget god ettersmak. En vin som går fint sammen med litt fet sjømat men passer også glimrende til kos. Meget bra kjøp.

 1. Ioppa San Grato 2016. Italia. Pris kr. 150,- Poeng 84/100

Druene er en blanding av Erbaluce 70%, Traminer 10%, Timorasso 20%. En lys gulgrøn farge. Duften har lime, epler og bitte litt blomst. En riktig frisk smak med masser av frukt. Lever riktig bra opp til duften. Meget bra ettersmak. En vin som vil kunne gå godt sammen med salater og lette fiskeretter. Meget bra kjøp.

 1. Dönnhoff Riesling 2017. Tyskland, Nahe. Pris kr. 132,- Poeng 84/100

Fargen er nesten klassisk gul med et grønt skjær. Fin fruktig duft med epler, sitrus og små hint av blomster. Smaken lever opp til duften. Frisk, fruktig med en fin fylde. Meget bra balansert syre og sødme. Fin ettersmak. En vin som klarer de fleste fiskeretter. Meget bra kjøp.

Rosévin

 1. Elpenor Rosé 2014. Portugal, Beiras, Dão. Pris kr. 169,90. Poeng 88/100

Drua er Touriga Nacional. Her kan man vel trygt si at fargen er rosa. En riktig bra duft av jordbær, rød frukt og fine hint av blomster. En elegant smak med en frisk, fyldig og god fruktighet. Bra syre og sødme. En tørr, frisk ettersmak. En vin som passer til salat, lyst kjøtt og lange, muntre diskusjoner med gode venner. Og det er noe man behøver mørke høstkvelder. Meget bra kjøp.

 1. Henri Bourgeois Sancerre Les Baronnes Rosé 2017. Frankrike, Loire, Sancerre. Pris kr. 209,90 Poeng 87/100

Druene er Pinot Noir. Fargen er lys rødrosa. Bra duft av rød frukt, lite hint av urter. Smaken er frisk, fruktig med en fin fylde. Bra balansert syre og sødme. Fin fruktig ettersmak. Vil passe bra sammen med fisk. Meget bra kjøp.

 1. Villa Wolf Pinot Noir Rosé 2017. Tyskland Pfalz. Pris kr. 145,- Poeng 87/100

Bare for å ha sagt det, her er det utrolig mye vin for pengene. Lys rosa på farge. Herlig duft av røde hagebær, bitte litt sitrus og en anelse blomst. Smaken er frisk, fruktig med bra fylde. Lever fint opp til duften med sine hagebær og sitrus. Bra balansert. En tørr og fin ettersmak. En vin jeg synes passer glimrende til kos. Løp og kjøp.

 1. Villabella Bardolino Chiaretto Classico Organic DOC 2017. Italia, Veneto, Bardolino. Pris kr. 129,90 Poeng 86/100

Ny årgang. Her er det utrolig mye vin for pengene. Druene er 80 % Corvina og 20% Rondinella. En klar, lyse rosa farge. Meget bra duft av lys frukt, sitrus og hint av røde bær. Frisk og saftig på smak, samme røde bærene og eplene som i duften. Bra balansert syre og sødme. En lang og fin ettersmak. Kan brukes til både salaten og lyst kjøtt. Genial som kosevin.  Meget bra kjøp.

 1. Aroa Larossa 2016. Spania, Navarra. Pris kr. 166,70 Poeng 86/100

Personlig mener jeg rosévin bør drikkes året rundt. Og denne er vel verd å prøve. Druene er Tempranillo 40% og Garnacha 60%. Flott rosa farge. Duften er preget av bringebær med noe floralt i bakgrunnen. Frisk smak med en fin sødme. Fin syre med en balansert sødme. God ettersmak. Passer fint til en solvegg i februar. Meget bra kjøp.

 1. Langmann Schilcher Tradition 2017. Østerrike, Steiermark (Styria), Weststeiermark. Pris kr. 144,90 Poeng 84/100

Denne vinen kan fort bli sommerens favoritt rosévin. Drua er Blauer Wildbacher. Lyserød på fargen. Meget bra duft av røde bær, blomster og  hint av solbær. Smaken er veldig svakt perlende. Ikke så perlende at man vil kalle den en perlende vin. Frisk, med bra fylde og fin frukt. Samme bær som i duften. Meget bra balansert syre og sødme. Frisk ettersmak. Kosevin. Løp og kjøp

Musserende vin.

 1. Laurens Les Graimenous Crémant de Limoux 2016. Frankrike, Languedoc-Roussillon, Limoux. Pris kr. 155,- Poeng 88/100

En av de store misforståelsene her i verden, er at man tror musserende vin ble oppfunnet i Champagne. Det ble den ikke, men i Limoux. Druene er Mauzac 20%, Pinot Noir 30%, Chenin Blanc 15%, Chardonnay 35%. Strågul farge. Fine små bobler. Dufter herlig av modne epler, litt sitrus og kjeks. Fin, kremet fylde, frisk og fruktig. Meget bra syre og en riktig frisk og lang ettersmak. Vin som passer glimrende til muntre, mørke kvelder. Løp og kjøp.

 1. Masia Salat Organic Brut Nature. Catalonia. Pris kr. 139,90 Poeng 87/100

For å ha sagt det først og sist, her er det mye bobler for pengene. Vinen er laget på Parellada 33%, Macabeo 34%, Xarel·lo 33%. Gulgrønn på farge. Bra bobler. Dufter av epler, sitrus og noe brødbakst. Smaken er fruktig, frisk med en riktig bra fylde. Lever fint opp til duften med sine epler og sitrus. Bra balansert og en meget bra ettersmak. Passer glimrende sammen med venner og muntre samtaler. En ekte løp og kjøp vin.

 1. Francesc Ricard, Cava Brut Reserva, DO Cava, Xarello, Macabeo. Spania, Kr. 157,90 Poeng 86/100

Druene er Xarel·lo 40%, Macabeo 40%, Parellada 20%. Gulgrønn farge, fine bobler. Bra duft av sitrus, grønne epler og hint av blomster. Frisk, tørr smak som lever fint opp til duften. Bra syre og sødme. Lang fruktig ettersmak. Bobler til kos. Løp og kjøp.

4. Solér-Jové Cava Brut Nature. Spania, Catalonia. Pris kr. 136,90 Poeng 86/100

Druene er Macabeo, Parellada, Xarel·lo. Lys gul på farge. Fine bobler. Bra duft av epler, bakst og en anelse sitrus. Smaken har god fylde, fruktig med en riktig god syre. Lang og god ettersmak. Passer fint sammen med lyst kjøtt eller bare til kos. Meget bra kjøp.

5. Martinolles Crémant de Limoux Brut 2013. Frankrike, Languedoc-Roussillon, Limoux. Pris kr. 149,90 Poeng 85/100

Vinen er laget på Chardonnay 70%, Chenin Blanc 10%, Pinot Noir 10%, Mauzac 10. Lyst gul på farge. En bra duft av sitrus, epler og pærer med lite hint av urter. Fine bobler. God fruktig smak med en fin fylde. Bra syre og sødme. God ettersmak. En vin som passer like godt sammen med skalldyr som til kos. Meget bra kjøp.

6. Hola Cava Brut Pink 2015. Spania. Pris kr. 133,50 Poeng 85/100

Druene er Pinot Noir 20%, Xarel·lo 50%, Macabeo 30%. Lys rosa på fargen. Fine små bobler. Duft av røde bær som rips og jordbær. Hint av sitrus. Smaken er frisk, bra fylde og en god balanse mellom syre og sødme. Lever fint opp til duften med sine røde bær. God ettersmak med bitte litt bringebær. Passer fint til kos. Meget bra kjøp.

7. Villa Giada Rosé 2017. Italia, Piemonte, Asti. Pris kr. 159,90 Poeng 84/100

Druene er Barbera 20%, Nebbiolo 80%. Lys rosa på farge. Bra bobler og fint lyse rosa skum. Duften har både bringebær litt frisk frukt og hint av urter. Frisk og fruktig på smak. Lever fint opp til duften med sine bær og frukt. Bra balansert og en fin ettersmak. En ekte kosevin. Bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.