Hvilke juleøl var det nå man burde ha på julebordet? Godt Drikke presenterer de aller beste fra vår juleøl test. Vi starter i den lette enden. Nemlig i butikken.

Butikk.

Do they know its christmas stout.
Mack Mikrobryggeri

Fin disete mørkebrun farge. Bra skum. God duft av malt, kaffe og papir. Papir er positivt ment i denne sammenhengen. Smaken har bra fylde, bra bitterhet og sødme. Fin ettersmak. Et øl som går glimrende sammen med sjokoladedessert. Meget bra kjøp.

Hansa Juelale.
Hansa Borg Bryggerier.

Fin mørkebrun farge. Ok skum. Duft av malt, kaffe og sjokolade. Kunne kanskje hatt litt mer duft. Smaken er fyldig med bra bitterhet. Ølet lever fint opp til duften. Bra ettersmak. Passer sammen med de lettere julmatvariantene.  Bra kjøp.

Mack Juleøl.
Mack Ølbryggeri.

Mack Juleøl er klassikeren her nord. Kobberbrun på farge. Bra duft av malt, sitrus og det lille udefinerbare. Smaken lever fint opp til duften. Bra fylde og godt balansert mellom sødme og bitterhet. Fin ettersmak. Går fint sammen med tradisjonell julemat. Meget bra kjøp.

Mack amber juleale.
Mack ølbryggeri.

Dette ølet er for meg en ny bekjentskap. En lys, gyllen farge, fint skum. En litt spesiell duft med appelsin, bær og en anelse grønt eple. Ikke en dum duft, men som sagt, litt spesiell. Fin smak av humle. Frisk fruktig munnfølelse. Bra balansert og en fin ettersmak. Et friskt øl som vil fungere bra sammen med pinnekjøtt. Litt usikker på karakter, vakler litt mellom fem og fire men ramler ned på femmeren. Meget bra kjøp.

Vinmonopolet.

Kinn Tomasmesse 2015. 10,5% alkohol. Pris kr. 69,90
Kinn Bryggeri

Juleøltestens beste. Og det for andre året på rad.  Fin mørkebrun farge og et flott skum. Nydelig duft av karamell, nøtter og sjokolade. Smaken lever virkelig godt opp til duften med tett på perfekt balanse mellom sødme og bitterhet. Fin smak av tørket frukt og karamell. God sødme i ettersmaken. Koseøl, dessert og ost.

Aja Saison de Noël. 7% alkohol. Pris kr. 49,90
Aja Bryggeri.

Disete gyllen farge. Flott lyst skum. God duft av malt, krydder og litt gjær. Nydelig duft. Smaken er fyldig, litt fruktig med julekrydder og en anelse sitrus. God, tørr ettersmak. Passer bra til røykalaksen og kos.

Ringnes Julebokk. 9% alkohol. Pris kr. 44,90
Ringnes.

En av klassikerne på norske julebord. Mørk gyllenbrun farge. God duft av malt, noe søtt som fra honning, papir og brød. Smaken har fin sødme som lever godt opp til den meget balanserte bitterheten. En lang, flott ettersmak. Ølet vil passe helt glimrende til både ribba og røkt pinnekjøtt.

Berentsens Julefnugg 6,5% alkohol. Pris kr. 49,80
Berentsens Brygghus

Djup gyllenbrun på fargen. En litt søtlig duft som slettes ikke er ubehagelig. Karamell og røstet malt. Smaken lever fint opp til duften med en fin søtlig fruktighet. Frisk og fyldig. Riktig bra balansert med en bra ettersmak. Passer glimrende til pinnekjøtt.

Hansa Ekstra Vellagret Julebrygg 6,5% alkohol. Pris kr. 41,10
Hansa Borg Bryggerier

Mørk rav på farge. Fin duft av malt og karamell. Smaken er sødmefylt, bra fylde og friskhet. Fin balanse mellom sødme og bitterhet. God ettersmak. Passer til de fleste typer julemat.

Mack Juleøl . 6,5% alkohol. Pris kr. 43,-
Mack Ølbryggeri

Rødbrun farge. Bra duft av karamell, malt og litt nøtter. Smakene er frisk med riktig bra fylde. Fin sødme, balansert mot bra bitterhet. Riktig bra ettersmak. Et juleøl som passer glimrende til det de fleste juleretter.

Aja Julekvad. 10% alkohol. Pris kr. 69.90
Aja Bryggeri

Et øl i klosterstil. Kobberfarge. Bra duft av sitrus, malt og hint av krydder og urter. Smaken er fyldig med middels friskhet. Samme sitrus og krydder som i duften. Lang og fin ettersmak. Passer fint sammen med pinnekjøttet.

Så ønsker Godt Drikke alle en riktig God Jul. 

Forrige artikkelUkens Vin
Neste artikkelEn liten nyttårs meny.
Fra Wikipedia. Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist. Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö. Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.