De 39 beste rødvinene 2019. Og hvorfor akkurat 39? Egentlig er det ganske enkelt, jeg har plukket ut de som fikk 91 poeng eller mer.

2019 var et spennende år for Godt Drikke. Dels var det veldig mye bra vin, selv om det også var en del middels og ganske mye kjedelig vin. Og la det være sagt først som sist, dette er ikke verdens beste vin, men de vin som ble smakt av Godt Drikke og som jeg synes var fantastiske. En annen sak, hvem fanden kan smake all verdens vin og kåre den beste?  Vinene som presenteres kan ha en annen pris eller årgang på polet.

 1. Radici Taurasi Riserva 2012. Italia, Campania, Taurasi. Pris kr. 459,90 Poeng 94/100

Ny årgang. Druen er Aglianico. Fargen er mørkerød med et lite brunskjær. En fantastisk duft med mørke bær, plomme og en anelse sjokolade. Konsentrert, frisk med en utrolig god fylde. En perfekt munnfølelse og en perfekt balanse. Meget bra tannin. En lang og god ettersmak. Passer perfekt til lam eller vilt. Årets beste vin?

 1. Chateau Musar Red 2011.Libanon, Bekaadalen. Pris kr. 369,90 Poeng 93/100

Druene er Carignan 33%, Cabernet Sauvignon 33%, Cinsault 33%. Dyp, varm brunrøde farge. Duft av frukt, fiken, dadler og krydder. Smaken er fyldig, frisk med en god syre og sødme. En herlig fruktighet. Bra tannin. Veldig lang ettersmak. Pefekt vin til påskelam. Her behøver jeg ikke en gang å si at det er et veldig godt kjøp?

 1. Serio et Battista Borgogno Barolo Cannubi Riserva 2012. Italia, Piemonte, Barolo. Pris kr. 560,- Poeng 93/100

Drua er Nebbiolo. Fargen er dyp rød med et lite brunt skjær. Lekker duft av mørke bær. Fat og tørkede blomster.  Meget bra fylde, rund men frisk. Riktig god munnfølelse. Bra sødme og syre. Bra tannin. Fantastisk ettersmak. Passer riktig bra sammen med kraftige kjøttgryter. Dette er en vin jeg skulle elske å smake igjen om ni, ti år. Meget bra kjøp.

 1. Travaglini Gattinara Riserva 2012 Italia, Piemonte, Gattinara. Pris kr. 399,90 Poeng 93/100

Drua er Nebbiolo. Dyp rubinrød med et brunt skjær. Fruktig duft med røde bær og bitte litt urter og fat. Mild, og rund på smak. Bra fylde, fruktig. Bra balansert syre og sødme. God tannin. Lang og god ettersmak. Passer bra sammen med rødt kjøtt. Meget bra kjøp.

 1. Muga Seleccion Especial 2014. Spania, Rioja. Pris kr. 379,90 Poeng 93/100

Druene er Graciano (Bovale) 5%, Garnacha 20%, Tempranillo (Tinto del Pais) 70%, Mazuelo 5%. Mørk rød på fargen. På duften finner man mørke bær, litt lær og noe fat. En fantastisk munnfølelse, god fylde og en prefekt balanse mellom syre og sødme. Følger duften på bær og det elegante hint av fat. En riktig god og lang ettersmak. Passer både til vilt og til kos. Her er det masser av kvalitet og en vin som er verd vært øre. Meget bra kjøp.

 1. Bertani Amarone della Valpolicella Valpantena 2015. Italia, Veneto, Amarone della Valpolicella. Pris kr. 379,90 Poeng 93/100

Druene er Rondinella 20%, Corvina 80%. Mørkerød på farge. Meget lekker duft av kirsebær, nøtter og fine hint av tre. En fantastisk frisk fylde på smak. Tørr og konsentrert med en lett elegant sødme. Perfekt syre og sødme med en lett tannin. En lang og god ettersmak. Vinen er perfekt til vilt. Har du råd, ta to.

 1. Meinklang Konkret 2014. Østerrike, Burgenland. Pris kr. 320,- Poeng 93/100

Druen er St. Laurent. Mørkerød farge. En fantastisk duft av av bjørnebær, blomster og solvarme stener. Ok, den siste lyder ganske så tåpelig, men det er altså den duften. Herlig frisk og fyldig. God mjuk munnfølelse. En vin som lever perfekt opp til duften med fin syre og sødme sammen med krydder og  blomst. Fin Tannin. En lang og god ettersmak. En vin som kan brukes til biffen og kraftige kjøttgryter. En løp og kjøp vin.

 1. Penfolds Bin 389 Cabernet Shiraz 2017. Australia, South Australia. Pris kr. 489,90 Poeng 92/100

Drua er Cabernet Sauvignon 54%, Shiraz 46%. Flott, litt ungdommelig mørkerød farge. Elegant duft av solbær, krydder og hint av fat. Smaken er en sjeldent god opplevelse. Meget bra fylde, rund og god munnfølelse. Frisk. Meget bra balansert. God tannin. En lang og fin ettersmak. Passer veldig bra sammen med rødt kjøtt. På tross av pris, en vin som er verdt pengene.

 1. Cascina Corte Dogliani Vigna Pirochetta 2015. Italia, Piemonte, Dogliani. Pris kr. 299,90 Poeng 92/100

Drua er Dolcetto. Den har en fin mørkerød farge. Meget bra duft av bringebær, fat og hint av blomster. Meget frisk og fyldig på smak. Har en riktig godt balansert syre og sødme. God tannin. En fin tørr ettersmak. Denne vinen fungerer bra sammen med rødtkjøtt. Og denne vinen viser hvorfor Casina Corte er blant Doglianis beste produsenter. Meget bra kjøp

 1. Dom des Roches Neuves La Marginale 2013. Frankrike, Loire, Saumur-Champigny. Pris kr. 375,- Poeng 92/100

Drua er Cabernet Franc. Vinen har en fin dyp rød farge. Meget bra duft av både bringebær og solbær med små hint av urter. God fylde med en fin fruktighet på smak. Veldig bra balansert syre og sødme. Lever opp til duften. En meget god og lang ettersmak. Passer glimrende sammen med lam. Meget bra kjøp.

 1. Les Laurentides Côtes du Rhône Villages 2015. Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône-Villages. Pris kr. 299,90 Poeng 92/100

100 prosent grenache fra 50-100 år gamle vinstokker. En nesten blårød farge. En fin duft av mørke bær som bjørnebær og noe lær. Smaken har en riktig bra frisk fylde. Perfekt syre og sødme. Fin tannin. En nydelig ettersmak. Passer sammen med storfe og vilt. Et meget bra kjøp.

 1. Tinto Pesquera Reserva 2014. Spania, Castilla y León, Ribera del Duero. Pris kr. 374,90 Poeng 92/100

Drua er Tempranillo. Dyp rød farge. Dufter av mørke bær og plommer. Hint av tre og bitte litt krydder.  Frisk og fyldig på smak. Lever riktig bra opp til duften med sine mørke bær og plommer. Bra syre og sødme. Bra med tannin. En lang og veldig bra ettersmak. En vin som vil fungere glimrende sammen med kraftige kjøttretter. Meget bra kjøp.

 1. Foradori Vigneti delle Dolomiti Teroldego 2016. Italia, Vigneti delle Dolomiti. Pris kr. 255,- Poeng 92/100

Drua er selvfølgelig Teroldego. En meget vakker mørkerød farge med et blått skjær. Duften er så lekker at man bare har lyst til å sitte under eika sammen med oksen Ferdinand og snuse.  En fantastisk duft av mørke bær, plommer med hint av urter og fat. Smaken er fruktig, frisk med en meget bra fylde. Perfekt syre og sødme. Smaken lever opp til duften med sine mørke bær. En fin tannin. Lang, tørr og god ettersmak. Dette er en ekte wow vin som fungerer glimrende sammen med både ribbe og and. Veldig mye vin for pengene.

 1. Barahonda Summum 2015. Spania, Murcia, Yecla. Pris kr. 265,- Poeng 92/100.

Drua er Monastrell. Vakker, mørkerød farge. Meget bra duft av mørke kirsebær, bjørnebær med hint av plommer og sjokolade. Meget fin fylde med en riktig god munnfølelse på smak. En vin som virkelig lever opp til duften med en anelse eik. En balanse som er tett på det perfekte og med bra tannin. Lang og god ettersmak. En vin som går fint sammen med rødt kjøtt, gryter og mektig bra sammen med venner, latter og lange diskusjoner.

 1. Derain Bourgogne Les Riaux Rouge 2018. Frankrike, Burgund. Pris kr. 369,90 Poeng 92/100

Noen ganger er livet rock and roll. Spesielt når man finner en vin som denne. Drua er Pinot Noir. Fin, klar rød farge. Lekker duft av røde bær, kirsebær og bitte litt grønt. God fylde og fruktighet på smak. Perfekt syre. Mild tannin. En lang fruktig ettersmak. En vin som vil fungere helt fantastisk til lam og sammen med and. Her er det masser av Burgund for pengene. Meget bra kjøp.

 1. La Bastide Blanche Bandol Rouge 2016. Frankrike, Provence, Bandol. Pris kr. 229,90 Poeng 92/100

Druene er Grenache 16%, Carignan 2%, Cinsault 6%, Mourvèdre 70%, Syrah 6%. Mørkerød på fargen med et blått skjæt.  Duft  av solbær, urter og hint av fat. Stor fylde på smak. Fruktig og frisk.  Lever flott opp til duften med sine bær og krydder. Perfekt balansert syre og sødme. En lang og god ettersmak. Passer bra sammen med lam. En ekte løp og kjøp vin.

 1. Matassa Rouge 2018. Frankrike, Languedoc-Roussillon, Côtes Catalanes. Pris kr. 389,90 Poeng 92/100

Vinen er laget på Carignan. Vakker mørkerød farge. En duft av røde og mørke bær. Bitte litt blomster. Med andre ord, en duft av sensommer med frukt og høstblomster. Elegant, fin fylde og en riktig god fruktighet. Perfekt balanse mellom syre og sødme. Bra med tannin. En lang, riktig god ettersmak. Vinen passer glimrende sammen med vilt og lam. Ta to. Dette er et fantastisk god kjøp. Kan lagres de neste sju, åtte årene.

 1. Faustino Icon Edition Reserva Especial 2014. Spania, Rioja, Rioja Alta. Pris kr. 329,90 Poeng 92/100

Faustino Icon Edition Reserva Espesial er en blanding av 95% Tempranillo og 5% Graciano. En flott mørk rubinrød farge. Riktig god duft av moden frukt, krydder og elegant hint av eikefat. Med andre ord, en ekte «snuse» vin. Smaken er frisk og fyldig med en riktig god munnfølelse. Lever fint opp til duften. God balanse med en god tannin. Nydelig ettersmak. Passer bra til storvilt. Meget bra kjøp!

 1. Clos des Brusquières Chateauneuf-du-Pape 2016. Frankrike, Rhône Sør, Châteauneuf-du-Pape. Pris kr. 309,90 Poeng 92/100

Druene er Grenache 75%, Syrah 10%, Mourvèdre 10%. Mørkerød farge. En fantastisk duft av mørke bær, tre og hint av krydder. En herlig fyldig og rund smak. God frukt. Meget bra syre og sødme. Bra med tannin og en helt fantastisk ettersmak. Passer både til lam og elg. En meget bra Châteauneuf-du-Pape som er virkelig verd pengene.

 1. Dom. de la Biscarelle Châteauneuf-du-pape 2014. Frankrike, Rhône Sør, Châteauneuf-du-Pape. Pris kr. 339,90 Poeng 92/100

Druene er Counoise 3%, Grenache 80%, Syrah 15%, Cinsault 2%. Fargen er mørkerød. Meget god duft av mørke bær, urter og bitte litt jord. Smaken har en virkelig god fylde, føles frisk og med en god munnfølelse. Lever opp til duften med sine mørke bær. Meget bra balansert syre og sødme. Bra tannin. Lang og meget god ettersmak som man skulle ønske varte evig. En vin som passer til lyst kjøtt. Vinen bør serveres ved 16-17 C. Et meget bra kjøp!

 1. Gravillas Lo Vièlh Carignan 2015. Frankrike, Languedoc-Roussillon. Pris kr. 249,90 Poeng 92/100

Drua er Carignan. Høstet fra vinstokker fra 1911. Vakker mørkerød farge. En ypperlig duft av mørke bær, urter og hint av solskinn. Fyldig og fruktig på smak. God munnfølelse. Lever opp til duften med sine mørke bær. Perfekt syre og sødme. Mild tannin. En lang og meget god ettersmak. En vin som passer til vilt. Her er det mye vin for pengene. Løp og kjøp!!!

 1. Aldo Conterno Barbera d’Alba Conca Tre Pile 2015. Italia, Piemonte, Barbera d’Alba. Pris kr. 369,90 Poeng 92/100

Drua er Barbera. En vakker dyprød farge. Duft av mørke bær, kirsebær med hint av krydder og en anelse tre. Frisk, fruktig på smak med en fin fylde. Tørr. Lever opp til duft med sine mørke bær. Meget bra balansert. Bra med tannin. En lang og god ettersmak. Vinen til rødt kjøtt. Meget bra kjøp.

 1. Saint-Pierre de Corbian 2014. Frankrike, Bordeaux, St. Estèphe. Pris kr. 369,- Poeng 92/10

Druene er Petit Verdot 5%, Cabernet Sauvignon 48%, Merlot 47%. Dyp rød farge. Duftene har solbær og noe plomme og fat. Smaken er fyldig med en virkelig bra munnfølelse. Perfekt syre og sødme. Mild tannin. En lang ettersmak. Foruten om at det er en ok vin til lam, så får man veldig mye Bordeaux for pengene her. Løp og kjøp.

 1. Terroir Sense Fronteres Vertebra 2017. Spania, Catalonia, Montsant. Pris kr. 369,90 Poeng 92/100

Drua er Garnacha. En ungdommelige, lyserød farge. Meget bra duft av røde bær med et lite hint av pepper. Frisk og fruktig på smak med en virkelig god munnfølelse. Tett på perfekt syre og sødme. Bra tannin. En lang og god ettersmak. En vin som passer glimrende til lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

 1. Anzivino Gattinara Riserva 2011. Italia, Piemonte, Gattinara. Pris kr. 329,90 Poeng 92/100

Drua er selvfølgelig Nebbiolo. Fin brunrød farge. Meget bra duft av røde bær med hint av fat og urter. Stor fylde på smak. Frisk og fruktig. Lever riktig bra opp til duften med sine røde bær og hint av urter og fat. Bra balansert syre og sødme. Bra med tannin. En lang og god ettersmak. Passer sammen med rødt kjøtt. Meget bra kjøp

 1. Castell’in Villa Chianti Classico Riserva 2011. Italia, Toscana, Chianti Classico. Pris kr. 499,90 Poeng 92/100

Druen er selvfølgelig Sangiovese. Tross alt, er det den druen de dyrker. Fin, dyp rød farge. Bra duft av kirsebær og små hint av plomme. Smaken har en fin fylde, fruktig med en meget bra munnfølelse. Flott balansert syre og sødme. Mild tannin. En lang og god ettersmak. Passer like bra til lam som til kos.

 1. Wolf Blass Gold Label Shiraz 2016. South Australia. Pris kr. 209,90 Poeng 91/100

Drua er Shiraz. Vakker mørkerød på fargen. Herlig duft av mørke bær, krydder og noe fat. En fantastisk fylde og lever langt på vei opp til duften med plommer, mørke bær og fat. Syre og sødme er perfekt balansert. Riktig bra tannin. En lang og god ettersmak. Passer sammen med biff eller vilt. Her er det virkelig mye vin for pengene. En ekte «løp og kjøp» vin.

 1. Kuhn Spätburgunder Tradition 2016. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 219,90 Poeng 91/100

Drua er Pinot Noir. En klar, rød farge. Meget bra duft av kirsebær med hint av fat og krydder. Smaken er frisk, fruktig med fin fylde og en mild tannin. Lever fint opp til duften med sine kirsebær, men også et lite hint av mørk sjokolade og fat. Glimrende balansert syre og sødme. Mild tannin.  Meget god ettersmak. Kan brukes til lyst kjøtt, men også til kos og ettertanke. En løp og kjøp vin.

 1. Syrah by Julia Kemper 2012. Portugal, Beiras, Dão. Pris kr. 329,90 Poeng 91/100

Mørkerød farge. En helt fantastisk duft av mørke bær, krydder og små hint av noe blomsteraktig. Det er nesten så man har mest lyst til å bare snuse for en finne ennå flere nyanser. Stor fylde med en meget bra fruktighet. Lever opp til duften med sine bær og krydder bitte og litt fat. Perfekt syre og sødme. Meget god tannin. En lang, meget god ettersmak. En vin som passer glimrende til storvilt. Meget bra kjøp!!!

 1. Faustino I Gran Reserva 2008 Spania, Rioja. Pris kr. 234,90 Poeng 91/100

Druene er Graciano 9%, Tempranillo 86%, Mazuelo 5%. Mørkerød farge. Veldig bra duft av mørke bær, eik og tørket frukt. Smaken er fyldig, rund med en fin friskhet. En balanse som er nesten perfekt. Fin tannin. Lever riktig bra opp til duften. God og lang ettersmak. En vin som passer til lam fra grillen eller en god lammegryte. Her er det masser av vin for pengene. Ekte løp og kjøp vin. Vil fortsette og utvikle seg de neste ti, femten årene.

 1. Portia Prima 2015. Spania Castilla y León, Ribera del Duero. Pris kr 254,90 Poeng 91/100

Dette er forelskelsen man aldri riktig ble ferdig med. Den med de modne dype følelsene som alltid vil være der.

Vinen er gjort på hundre prosent Tempranillo. Mørk rød på farge med en elegant duft av modne røde bær, fat og en anelse vanilje. Smaken er mjuk med en fin munnfølelse. Frisk med en bra fylde. Riktig bra balanse mellom syre og sødme. Ikke for dominerende tannin. Lang og god ettersmak.  En allround vin. Litt mer moden, litt mer fylde litt mer forelskelse. Sist ga jeg den 89 poeng. Man sier at kjærlighet ikke kan kjøpes for penger, men her er det bare å si:  Løp og kjøp, her er det masser av vin for pengene.

 1. Marqués de Cáceres Gran Reserva 2008. Spania, Rioja. Pris kr. 299,90 Poeng 91/100

Laget på druene Tempranillo (Tinto del Pais) 85%, Graciano (Bovale) 7%, Garnacha 8%. Vakker mørkerød farge. Bra duft av mørke bær, fat og hint av rått kjøtt. Smaken har en meget bra fylde, noe fruktighet og en perfekt balansert syre og sødme. Lever opp til duften med sine mørke bær og fat. Bra tannin. Lang og god ettersmak. Passer sammen med en kraftig gryte eller en biff. Her er det mye ving for pengene. Meget bra kjøp.

 1. Künstler Hochheim Stein Pinot Noir Grosses Gewächs 2015. Tyskland, Rheingau. Pris kr. 350,10 Poeng 91/100

Drua er Pinot Noir eller på tysk, Spätburgunder. Fin lys rød farge. Meget bra duft av kirsebær med små hint av fat. Frisk og fruktig på smak med en god fylde. Lever opp til duften med sine kirsebær samt litt solbær. Bra balansert syre og sødme. En mild tannin. Meget god ettersmak. Passer glimrende til lyst kjøtt. Her er det mye vin for penga. Løp og kjøp vin.

 1. Tyler Santa Barbara County Pinot Noir 2017. USA, California, Santa Barbara.Pris kr. 309,90 Poeng 91/100

Ny årgang. Drua er Pinot Noir. En klar, rød farge. God duft av røde bær, urter med hint av fat og noe floralt. Frisk, fruktig med riktig god fylde på smak. God balanse mellom syre og sødme. Mild tannin. En riktig lang og god ettersmak. Passer bra sammen med lam og lyst kjøtt. Meget bra kjøp!

 1. Scarpa Barbera d’Asti I Bricchi 2013. Italia, Piemonte, Barbera d’Asti. Pris kr. 292,90 Poeng 91/100

Akkurat som navnet sier, er vinen laget på Barbera. Fin rød farge og duft av kirsebær med hint av urter og bitte litt fat. Smaken har en flott fylde med en bra balansert syre. Bærene fra duften kommer igjen i smaken. Fin tannin og en meget bra ettersmak. En vin som fungerer glimrende sammen med småvilt. Her er det utrolig mye vin for pengene, så løp og kjøp.

 1. Occhipinti Passo Nero 2015. Italia Sicilia. Pris kr. 389,90 (50 cl) Poeng 91/100

Råstoffet  er Nero d’Avola, en drue som opprinnelig kommer fra Sicilia. Fargen er tett på kirsebærrød. God duft av mørke bær, hint av plommer og urter. Bra fylde på smak med en fin friskhet. Veldig bra balansert syre og sødme. Lever fint opp til duften med noe sødme. Meget god ettersmak. En vin som passer best sammen med sjokoladedessert. Meget bra kjøp.

 1. Clos du Jaugueyron Petit Jaug Margaux 2015. Frankrike, Bordeaux, Margaux. Pris kr. 390,- Poeng 91/100

Druene er Merlot 60%, Cabernet Sauvignon 40%. Ung rød farge. Meget bra duft av mørke bær, solbær og små hint av fat. Frisk, fruktig og fyldig på smak. Rund og med en god munnfølelse. Bra balansert syre og sødme. Fin tannin. En lang og god ettersmak som er en nytelse. Dette er en vin som man kan bruke til rødt kjøtt eller bare smake for å få frem et stort smil. Meget bra kjøp.

 1. Antoniolo Gattinara 2013. Italia, Piemonte, Gattinara. Pris kr. 379,- Poeng 91/100

Drua er selvfølgelig Nebbiolo. En flott mørk rubinrød farge. God duft av røde bær, blomster, urter og små hint av fat. Frisk og fyldig på smak med røde bær, perfekt balanse mellom syre og sødme og bra tannin. Nydelig munnfølelse. En lang ettersmak som er tett på det perfekte. Denne vinen vil passe virkelig bra sammen med lam. Aller best sammen med gode venner og diskusjon. En vin som vil fortsatt utvikle seg de neste fem, seks årene. Et meget godt kjøp.

 1. Croix Canon 2012. Frankrike, Bordeaux, St. Emilion. Pris kr. 465,-Poeng 91/100

Druene er klassiske Bordeaux druer, nemlig Merlot 70%, Cabernet Franc 30%. Vakker rubinrød farge, fortsatt litt ungdommelig. God duft av plommer, solbær og små hint av fat. Fyldig og bløt på smak. Lever opp til duften med sine bær og bitte litt tre.  Meget bra balansert syre og sødme. God munnfølelse. Fin tannin. En veldig god ettersmak. En vin som passer glimrende til grilla lam. Denne vinen vil jeg gjerne smake igjen om sju, åtte år. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.