Dansken Peter Sisseck kom til Spania i 1993 for å lede og drive, Hacienda Monasterio i Ribera del Duero. Et prosjekt finansiert av en rekke danske investorer.

Ideen var å lage et mønsterbruk med vin av høy kvalitet. I den lille fritiden han hadde, puslet han med et lite side prosjekt for egen regning. Han kjøpte Tempranillo druer fra et par små parseller med gamle vinstokker, ikke langt fra de vinmarker som den berømte vinen Vega Sicilia kommer fra.

Pingus

Han oppkalte prosjektet etter sitt eget kjælenavn, Pingus, og da han dukket opp med et par prøveflasker av sin aller første årgang, 1995, hos Corney & Barrow i London i mars 1996 blev en legende født. Tilstede var den berømte vinskribenten Robert Parker og han ble over seg av begeistring og mente at Pingus var den beste unge spanske rødvin noensinne. Og han ga vinene de berømte hundre poengene i Wine Advocate allerede et år før vinen ble sluppet på markedet. Siden dette var en veldig liten produksjon, 3900 flasker, seksdobbelt prisene seg og vinen kostet temmelig mange tusen kroner pr flaske.

Foten under eget bord.

For Peter Sisseck betød det at han kunne få foten under eget bord. Han sa opp jobben på Hacienda Monasterio og satset alt på å lage verdens beste viner på Tempranillo fra Ribera del Duero. Man må si at han er på god vei til å lykkes, for Pingus nevnes i samme åndedrag som noen av verdens største vingårder. Og fortsatt selges Pingus for meget høye priser.

Flor de Pingus 2015. Spania, Castilla y León, Ribera del Duero. Pris kr. 1267,- Poeng 95/100

Drua er Tempranillo. En fin mørkerød farge. Duft av mørke bær med hint av tobakk og tre. En fantastisk fylde med en like fantastisk munnfølelse. Perfekt syre og sødme. Meget bra tannin. Samme bærene som i duften. Lang og god ettersmak. Passer til lam og lange diskusjoner.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.