Felles for alle disse tre vinene er at de holder en bra kvalitet og passer fint sommer. Ok, jeg er helt enig. Hvitvin passer året rundt.

BattenfeldSpanier Riesling Trocken 2018. Tyskland, Rheinhessen. Pris kr. 449,90 Poeng 87/100

Ny årgang og testens beste. Druen er Riesling. Fin gulgrønn farge. En fantastisk frisk duft av grønne epler, sitrus, blomster og det lille ubestemmelige. Smaken har en sjeldent god munnfølelse og friskhet. Akkurat som i duften er det epler, sitrus og blomster. Nest inntil en prefekt balanse mellom syre og sødme. En lang, elegant ettersmak. Passer fint sammen med lyst kjøtt og fet fisk. En ekte løp og kjøp vin.

Langmann Sauvignon Blanc 2018. Østerrike. Pris kr. 449,- Poeng 86/100

Drua er som navnet sier, Sauvignon Blanc. Fargen er lysgul med et grønt skjær. Fin duft av stikkelsbær, hyll og sitrus. Vinen er frisk, fruktig med en fin fylde på smak. Godt balansert syre og sødme. Bra ettersmak. En vin som passer best til kos men kan fungere helt ok til sjømat. Meget bra kjøp.

Pierre Chainier Muscadet 2017. Frankrike, Loire, Muscadet. Pris kr. 399,90 Poeng 82/100

Laget på Muscadet. Lys gul på fargen. Duft av grønne epler, sitrus og små hint av lys frukt. Smaken fruktig, rund med en bra munnfølelse. Smaken lever opp til duften med sine epler og sitrus. Bra balansert syre og sødme. En rund og fin ettersmak. En vin som fungerer både til skalldyr og kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.