Året 1549 kjøpte Pierre de Beaucastel en låve med marker på et lite sted kalt Coudoulet. Vegg i vegg med Châteauneuf-du-Pape.

Helt frem til vinlusen begynte sine herjinger 1870-90, drev familien Beaucastel et vekselbruk med vin, oliven og fruktdyrking. Men med vinlusens herjinger, så skjedde det samme for familien som for mange andre familier i de franske vinregioner i Frankrike, de solgte seg ut. I 1909 kjøpte olivenbonden Gabriel Tramier eiendommen og han replantet markene med resistente amerikanske vinstokker.

Pierre Perrin

Det var Tramiers svigersønn Pierre Perrin, man kan takke for at Beaucastel ble en av de sentrale eiendommene i Syd-Rôhne. Han levde helt fram til 1978 og etter det har gården og vinfirma ekspandert kraftig.

I dag er det sønnene Jean-Pierre og Francois Perrin som administrer familiens vindynasti, som foruten å omfatte egne eiendommer også inkluderer en betydelig negosiantvirksomhet knyttet til regionens viner samt også vinproduksjon i USA.

Ch. de Beaucastel er en stor eiendom med beliggenhet mellom Orange og Avignon. Det dyrkede arealet er på hele 70 hektar og gjennomsnittsalderen på stokkene er ca 50 år. Eiendommen er organisk drevet og har vært det i over 30 år.

Coudoulet de Beaucastel Côtes du Rhône 2014. Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône. Pris kr. 312,90 Poeng 90/100

Vinen er laget på Grenache 30%, Syrah 20%, Mourvèdre 30%, Cinsault 20%. Flott mørkerød farge. Meget bra duft av mørke bær, plommer og tre. Fyldig med en god frukt på smak. Har en lekker munnfølelse. Rund og bløt. Meget bra balansert syre og sødme. Mild tannin. En meget bra ettersmak. Årets viltvin? Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.