Libanon er blant de steder i verden hvor det har vært dyrket vin lengst.

Den israelske profeten Hosea (780-725 f.Kr.) oppfordret sine tilhengere om å vende tilbake til herren, slik at «de vil blomstre som vinstokkene, og deres duft vil være som Libanons vin.»

Château Kefraya

Château Kefraya ligger på 1100 m høyde midt I Bekaadalen I Libanon. Slottet ble bygd på ruinene av et romersk fort i 1946 av Michel de Bustros og vingården grunnlagt 1951 og er i dag Libanons nest største vingård.

På vinmonopolet, finnes det to viner fra Château Kefraya

Ch. Kefraya 2012. Libanon, Bekaadalen- Pris kr. 229,80 Poeng 90/100

Druene er Cabernet Sauvignon 20%, Syrah 67%, Mourvèdre 8%, Carignan 4%, Cinsault 1%. Fin mørkerød farge. God duft av mørke bær, hint av fat og lær. Smaken er fyldig, frisk med en god tannin. Lever bra opp til duften med bra frukt. Meget godt balansert syre og sødme. Lang ettersmak. En perfekt vin til vilt. Her er det mye vin for penga. Løp og kjøp.

Ch. Kefraya Les Bretèches 2014. Libanon, Bekaadalen- Pris kr. 149,90 Poeng 86/100

Druene er en salig blanding av Cinsaut 32%, Cabernet Sauvignon 16%, Tempranillo (Tinto del Pais) 5%, Marselan 5%, Syrah 35%. Ungdommelig rød med et lite lilla skjær. Duft av mørke bær, hint av moreller og noe fat. Frisk, fyldig med meget god, bløt munnfølelse. Bra balansert syre og sødme. Bra tannin. En lang ettersmak. En vin som vil fungere bra sammen med lam eller vilt. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.