Charles Smith er en underlig, men svært så dyktig vinprodusent.

Han vokste opp rett utenfor Sacramento, California med en fransk far og en walisisk mor.  I ung alder, begynte han en lang reise og en endte opp i Danmark på grunn av en dansk jente. I ni år jobbet han som manager for en rekke rockeband samt laget Europa turneer og for en rekke andre danske band. Akkurat som Satyricon musikeren Sigurd Wongraven, ble Charles Smith fasinert av vin på sine turneer. Og ”wining and dining” ble i følge ham selv en katalysator for den karrieren han har i dag. Nemlig som en av Washington States beste vinprodusenter.

Etter ni år i Danmark, flyttet han tilbake til USA. Og i 1999 åpnet han en vinbutikk i Seattle. På en reise samme året, møtte han en franskmann i den lille byen Walla Walla. De fant fort ut av at de hadde samme fasinasjon for Syrah druen. Charles Smith ble mer en hurtig overbevist om at det eneste riktige var å flytte til Walla Walla og lage sin egen vin. Så i vino-rose-20152001 slapp han sine første kasser med egen vin, nemlig 1999 årgangen av 1999 K Syrah. Siden har det gått slag i slag. I 2008 ble han utropt av Wine & Spirits magazine som ” “Best New Wineries of the Last Ten Years,” og “Winery of the Year” og i 2009 2009 Food & Wine magazine utrope ham som årets vinprodusent i USA.

Charles Smith har blitt beskyldt for å være en ekstremt dyktig markedsfører av seg selv og sine viner. Som om det skulle være noe negativt, for man kan ikke komme utenom at han lager noen fantastiske viner. Så bra rødviner at Robert Parker ga en av hans rødviner hele 99 poeng.

I 2016 solgte den ikoniske vinprodusenten 5 av merkene sine til det Amerikanske firma Constellation Brands for 120 millioner dollar. Deriblant The Velvet Devil og Kung Fu Girl. Constellation Brands  er et firma som produserer og markedsfører øl, vin og brennevin. Forutsetningen for salget, var at Charles Smith fortsatte produksjonen av vinene.

Charles Smith Velvet Devil Merlot 2016. USA, Washington State , Columbia Valley 164,90 Poeng 89/100.

Her er det mye vin for pengene. Druene er Malbec 2%, Cabernet Franc 1%, Cabernet Sauvignon 3%, Merlot 94%. Mørkerød farge. God duft av røde bær, rått kjøtt, og det er positivt ment, samt hint av urter og fat. Smaken lever på lang vei opp til duften, med en fyldig fløyels mjuk smak. Bra frukt og en meget bra balansert syre og sødme. God tannin. En lang og god ettersmak. Vinen passer glimrende til lam men også som kos sene høstkvelder. Som sagt, her er det mye vin for pengene

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.