Historien til Esterhazy Winery begynner med byggingen av vinkjelleren i Esterhazy-palasset i Eisenstadt for over 300 år siden.

Nye standarder ble satt da Monsieur LeBon, en kjellermester fra Burgund, gikk inn i tjenesten til Esterhazy-prinsene i 1758. Det har også blitt ført kjellerbøker siden denne tiden. LeBon brakte også nye druesorter til Burgenland. I tillegg til de historiske Blaufränkisch, Furmint og Welschriesling, ble Pinot Noir plantet i Burgenland. Som en konsekvens av det bærekraftige arbeidet i vinmarkene, ble det offisielt sendt inn en søknad om økologisk sertifisering i 2020 for de rundt 60 hektar med vinmarker som eies av vingården. I kjelleren jobber de med forskjellige vinkar som amforaer, fat og bærekraftig produserte trefat laget av lokal Leithaberg-eik. De ønsker å finne den beste måten å modnes på for å produsere viner som er typiske for deres region og variasjon på et absolutt toppnivå, som alltid bærer en veldig tydelig Esterhazy-signatur.

Nr. 136766

Esterházy Sankt Margarethen Chardonnay (hvit)

Østerrike/Burgenland/2019/14 prosent

Kr. 239,00 (basis)

Importør: Vinetum AS

 

Chardonnay-vin som går mot en strågul farge. Modnet på bunnfallet i 8-9 måneder. Fint eplepreg, noe tropisk, god fedme, sitrus, fat og blomster i duften. Smaken er fyldig med god frukt og mer fra duften. Gode syrer. Behagelig, lang finish. Til lyst kjøtt og fisk. Sterk femmer!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.