Godt Drikke har tidligere skrevet om Brygghuset Pilotbryggeriet,  mikrobryggeriet til Aass Bryggeri i Drammen. Et bryggeri hvor Terje Aass, den tidligere og ikke så veldig pensjonerte direktøren for Aass Bryggeri, brygger så humla suser.

 

Terje Aass fortalte for noen år siden, at ”Brygghuset er først og fremst et pilotbryggeri, for å kunne eksperimentere med smaker på en annen måte enn på det store anlegget.” Og det må man si at Bryggerhuset Pilotbryggeri virkelig lever opp til. Nå senest med

Terje Aass
Terje Aass

”Bryggerhuset Session Ginger Beer.” Et ingefærøl . som er Norges første alkoholholdige ingefærøl.

Brygget i større batch.

Det er det første produktet som er utviklet på pilotbryggeriet og det i samarbeid med Meny. og deretter oppskalert og brygget i en større batch for å lanseres på flaske.

-Det er spennende å kunne tilby produkt i dette segmentet, særlig siden vi kun har basert oss på naturlige råvarer, forteller Gard Karlsnes, Leder i Pilotbryggeriet, Bryggerhuset.

– Kvalitet og smak er viktigst, derfor bruker vi black glass-flasker som er 100 % lys-tette mot brunt glass som har en lys-tette på 99%

Ginger-beer-dypets-683x1024Ginger Beer er brygget for å skape en balanse mellom et hint av sødme, krydder, syrlighet og den varmende smaken av ingefær. Ingen farge- eller tilsetningsstoffer er benyttet, kun uvanlig store mengder av ferske, naturlig glutenfrie råvarer.

-Men det kan ikke merkes glutenfritt, i henhold til mattilsynets regelverk.

Ikke et øl.

Produktet er ikke et øl, siden det ikke inneholder hverken malt eller humle, men allikevel er det brygget som et øl, altså ved å lage en «vørter» i fullt volum med tilsetninger av krydder og frukt både under kok og på tank. Siden produktet har et høyt innhold av frukt og kun er grovfiltrert vil det danne seg bunnfall i flasken over tid. Om man ønsker å la dette være igjen i flasken eller ha det med i glasset når man skjenker er mest et spørsmål om hvor disig man ønsker at produktet skal framstå i glasset.

Session Ginger Beer kan kun kjøpes i Meny-butikkene, siden de har vært med å utvikle produktet. I tillegg kan det kjøpes på utesteder, barer og restauranter.

Kilde: Pressemelding

 

3 KOMMENTARER

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.