«En rik duft av malt, tørket frukt og mørk sukker, med hint av eik og Grande – og Petite Champagne»

Pressemelding.

Som tidligere nevnt har Bryggerhuset – Aass Bryggeris Pilotbryggeri – og cognachuset Bache- Gabrielsen inngått et samarbeid om fatlagring av øl.
Det første ølet i denne serien – en Barley Wine på 13,6 % – er nå tappet på flasker og lanseres i Bestillingsutvalget fredag 1. september.
Øltypen barley wine ble valgt som første brygg ut da ølet tåler både langvarig lagring og ekstra aroma av eik og Cognac. Øltypen stammer fra England, der det ofte ble brygget til særlige anledninger og er velegnet for langvarig lagring.

Samarbeidet startet 5. september 2016, da Hervé Bache-Gabrielsen deltok på bryggingen av en engelsk barley wine. Deretter ble det ferdig gjærede ølet overført til to stk. 400 liters eikefat fra Bache-Gabrielsen 29. september 2016. Fatene er av eik fra Limousin og har tidligere blitt benyttet til modning av cognac. 15. februar vurderte vi at ølet hadde trukket til seg nok smak av Cognac og eik og ølet ble deretter overført til lagringstank for modning. De to fatene ble deretter fylt med et nytt øl som lanseres i 2018 (mer info om dette vil komme senere). 27. april ble ølet flasket og etter ytterligere 4 måneder lagring blir det endelig tilgjengelig for publikum fredag 1. september.

Ølet er tappet på svarte 500 ml flasker og har etikett i finér. Ølet kan lagres lenge og vil fortsette å utvikle seg smaksmessig i mange år.
Det finnes kun 1.600 flasker tilgjengelig og er således meget «limited edition».

Det ferdige ølet er dypt kobberfarget og har i tråd med øltypen et lavt kullsyrenivå og lite skum. I duften er både eik, tørket frukt, mørke sukkertyper og malt framtredende, sammen med en tydelig aroma av edel cognac. Smaken er preget av de samme kjennetegnene som duften, kombinert med en lav bitterhet, varmende munnfølelse og en markant ettersmak av

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.