Brasserie La Pigeonnelle, bryggeriet fra Loire.

15199-2Loiredalen, Frankrikes hage med de vakreste slottene, den beste maten og de fineste vinene. Det er der Brasserie La Pigeonnelle holder til. Nærmere bestem i Céré-la-Ronde, Touraine. Og det er kanskje et av de mest spennende håndverksbryggeriene i hele Frankrike.

Det er Hardouin-brødrene, Ludovic og Stéphane, som eier og driver bryggeriet. I flere år var de øldistributører i Paris. Etter mange år med arbeide for husene Cantillon og Dupont bestemte de seg for å produsere øl selv.

15419703-laval-mayenne-pays-de-la-loire-france--ancient-buildings-and-bridge-on-the-river-at-eveningFør de i det hel tatt startet noen produksjon, vurderte de forskjellige steder for bryggeriet sitt. Etter mange undersøkelser, fant de ut at om de slo seg ned i Loire, så ville få kort vei til gode, lokale bønder som kunne levere alt de trengte av råvarer. Og det med korte avstander var viktig for det lokale og håndtverkspregede ølet de ønsket å lage. I tillegg var det i Loire god tilgang til økologiske råvarer, noe som var ambisjonen å bruke i alle de forskjellige bryggene.

Det ble derfor til at Ludovic og Stéphane flyttet inn i en familieeiendom i Céré-la-Ronde, Touraine i Loire.

I 2003 var det første ølet klart for markedet “La Loirette”. Ølet blir fortsatt solgt den dag i dag, og det er en ale i gårdsstil, laget så enkelt som mulig. All øl fra Brasserie la Pigeonelle er upasteurisert, ufiltrerte og gjæret på flaske slik man opprinnelig gjorde det.

Loirette Blonde4

Et overgjæret øl med en disete gul farge. God duft av brød, kornåker og kanskje noe eple. Et skum som man kan spise med skje. Litt for lite bitterhet etter min smak selv om bitterheten kommer bedre fram i ettersmaken. Et øl som vil passe glimrende til sommervarmen.

Salamandre Pur Malt 6

Fargen er vakkert disete gylden. Nydelig skum. En virkelig god duft av humle og brød. Smaken starter med en veldig god fylde. En godt balansert bitterhet og en fantastisk ettersmak. Av en eller annen grunn tenke jeg på lyse sommerkvelder da jeg smakte ølet. Tror dette ølet vil passe glimrende sammen med lyst kjøtt..

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.