Italienske bobler blir ofte betraktet som noe veldig søtt. Men, det er jo ikke helt sant. Rent faktisk kommer det noen virkelig gode, og ikke minst billige, musserende vin fra Italia.

Blant disse er en spumante fra Ca`dei Mandorli, som eies av familien Ricagno. Familien holder til i Piemonte og har vært vinbønder helt siden 1888. I dag drives produksjonen av fjerde- og femtegenerasjon, henholdsvis Paolo og Stefano. Stefano har Ca´deien doktorgrad i vitikultur og ønologi. Opprinnelig jobbet de mest med Moscato d’Asti og Asti Spumante fra sine vinmarker i Alto Monferrato, men med «Valcrös» kommer de med noe helt nytt. En mer moderne og internasjonal stil basert på Chardonnay og Pinot Nero. Og ikke minst, en vin som er Extra Brut.

Ca` dei Mandorli Valcrös Extra Brut. 86 poeng. 

Fargen er lys strågul, fine til moderate bobler, en nydelig duft av epler, blomstereng og en anelse honning. Smaken er herlig tørr og frisk, med epler og en annen frukt jeg ikke helt klarer å definere. En fin, lang ettersmak. Til denne prisen er det en virkelig løp og kjøp vin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.