Château d’Or et de Gueules ligger helt sør i Rhônedalen i hjertet av Costières de Nîmes i St. Gilles.

Gården ble grunnlagt 1998 av Diane de «Puymorin» og er i dag på hele 75 ha. Hun driver økologisk og motto hennes er fra det gamle familievåpenet til familien «Puymorin.» d’Or, gull skal reflektere rikdommen som gis av solen og varmen i sør, Gueules, gammelfransk for rød, beskriver kraften og karakteren i vinen. Så slottets navn blir på norsk Slottet gull og rød. Og ja, det er mye varme og kraft i vinene hennes.

Ch. d’Or et de Gueules La Charlotte 2015. Frankrike, Rhône Sør, Costières de Nîmes. Pris kr. 170,- Poeng: 87/100

En vin på 100% Syrah druen. Mørke rød på farge. En riktig god duft av mørke bær, primært bjørnebær og et aldri så lite hint av pepper. Med andre ord, en klassisk duft av Syrah. Smaken lever flott opp til den klassiske duften med sine bjørnebær og krydder. Mjuk og behagelig munnfølelse med en riktig bra balansert syre. Bra ettersmak. En vin som vil gå riktig bra sammen med storfe og vilt. Meget bra kjøp.

Ch. d’Or et de Gueules Les Cimels 2016. Frankrike, Rhône Sør, Costières de Nîmes. Pris kr. 170,50 Poeng 88/100

En vin som er laget på Syrah 60%, Grenache 10%, Carignan 30% Fin rød farge med et lite skjær av brunt. Nydelig duft av Provence… bokstavelig talt, for her er det mørke bær, lavendel og duft av Provence krydder. Nydelig duft med andre ord. God, fyldig smak med solbær, krydder som i duften og en virkelig bra ettersmak. En perfekt vin til elg og storfe. Meget bra kjøp.

Forrige artikkelUkens Øl.
Neste artikkelUkens rimelige viner.
Fra Wikipedia. Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist. Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö. Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.