Ukens rimelige viner har jeg ingen rød tråd eller spesiell tanke bak om hvorfor disse vinene er med utover at de er rimelige og holder bra kvalitet.

Denne gangen startes det med to hvitviner fra Østerrike. Og jeg er stor beundrer av både Jutta Ambrositsch og Werner Michlits fra Meinklang. Synes vinene deres er noe utenom det vanlige.
De to røde vinene, synes jeg er bra hverdags viner og da spesielt til mat som biff og lam.

Hvitvin.

Jutta Ambrositsch Ein Liter Wien 2014. Østerrike, Wien. Pris kr. 159,90 Poeng 88/100

Her er det brukt friskt av ulike druer, så som Weissburgunder 10%, Grüner Veltliner 30%, Neuburger 30%, Riesling 30%.  Gulgrønn farge. En utrolig flott duft av sitrus, blomster og et lite hint av eple. En god fruktig smak, elegant syre. Ellers lever vinen fantastisk fint opp til duften. En fin, fruktig ettersmak. Her er det masser av vin for pengene. Rent faktisk er det en hel liter. Så løp og kjøp

Meinklang Grüner Veltliner 2016. Østerrike, Niederösterreich, Kremstal. Pris kr. 149,90 Poeng 87/100

Fin lysgul farge. Lekker duft av moden frukt som epler og sitrus. Frisk og fyldig på smake.  God frukt med noen kryddertoner. Meget bra balansert mellom syre og sødme. Fin ettersmak. Kan med fordel brukes til lyst kjøtt eller bare til kos. Meget bra kjøp.

Rødvin.

Tomero Malbec 2012. Argentina, Mendoza, Uco Valley. Pris kr. 149,90 Poeng 85/100

Mørkerød på fargen. Nesten over i det lilla. Bra duft av mørke bær og urter. Smaken lever opp til duften med sine bær og urter. Men her finnes også en bra friskhet og fylde som sammen med en riktig bra balanse mellom syre og sødme, gir en riktig bra vin. En bra ettersmak. Passer sammen med de røde biffene. Meget bra kjøp.

Stemmari Passiata 2014 Italia, Sicilia Pris kr. 150, 10 Poeng 84/100.

En riktig dyp, rød farge. Fin duft av kirsebær, tørket frukt og jord? Smaken har en fin sødmefylt start. Noe tørket frukt. Bra balanse. En lang ettersmak som sitter bra. En vin jeg gjerne vil bruke til gryter av lam. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.