I de siste årene, har det kommet inn en rekke bra vin fra Portugal

Fordelen med portugisisk vin er at den ikke har blitt trendy. Det er en av grunnen til at den gir bra kvalitetsvin for pengene. Stadig flere dyrkere velger nå å lage vinene sine selv fremfor å levere dem til store kooperativer. Det betyr økt bredde og bedre kvalitet. Og en av grunnene til dette, er at Portugal har en rekke druetyper du ikke finner andre steder. Bare det gjør Portugal til et svært spennende vinland.

Det mest spennende distriktet i Portugal, er etter min mening Duro. Området er mest kjent for portvin men er også et virkelige spennende sted for rødvin og hvitvin. Mye sol og varme gir rødvinene smak av plomme, morell, lakris og sorte oliven. De er gjerne preget av fullmoden fruktighet, ganske mye tannin og kan minne om gode viner fra Sør-Rhône eller Roussillon.

Galharda Douro Red. Portugal, Douro. Pris kr. 155,-

Laget på klassiske druer. Tinta Roriz 60%, Touriga Nacional 20%, Touriga Franca 20%. Mørkerød på farge. Bra duft av røde plommer og annen mørk frukt med hint av krydder. Smaken har en meget bra fylde, bra frukt og velbalansert syre og sødme. Lever opp til duften med sine mørke frukt. Mild tannin. God ettersmak. Passer riktig bra sammen med lam. Meget bra kjøp.

Galharda Douro White. Portugal, Douro. Pris kr. 155,-

Druene er Côdega do Larinho 40%, Rabigato 20%, Viosinho 40%. Fin gulgrønn farge. En likandes duft av gule epler og litt fersken. Rund, fyldig med en fin syre. Lever opp til duften med sine gule epler. Meget bra ettersmak. En vin som vil danse glimrende sammen med lette sommersalater. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.