Det er alltid rebellene eller de som tenker utenfor boksen, som skaper det nye og spennende. De som bråker med byråkratiet og det vedtatte. Og sånn er det med historien bak No Name vinen også.

Giacomo Borgogno e Figli ble grunnlagt 1761 og er dermed en av de eldste gårdene som assosieres med vin i Langhe-regione. Gården er kjent for sitt bibliotek med sjeldne og spennende viner fra sin egen produksjon igjennom mange årtier. Noe som de nye eierne, Farinetti familien, lovet å fortsette da de overtok gården i 2008. I dag er Giacomo Borgogno e Figli drevet av den unge ønologen Andrea Farinetti, solid støttet av legenden Beppe Caviola.

No Name

No Name kom til i 2005. Av årsaker som er vanskelig for andre enn vinbyråkratene å forstå, ble vinen bak protest-etiketten No name i 2005-utgave ikke funnet verdig betegnelsen DOCG. Og det til tross for at den kommer fra Borgognos tre beste vinmarker rundt Barolo by, nemlig Cannubi, Liste og Fossati. I stedet for å selge den underkjente baroloen i bulk til utenforstående, valgte Borgognos vinmaker Andrea Farinetti å deklassifisere den og selge den som Langhe Nebbiolo under navnet No Name med et tillegg det er det er trykket på etiketten «Etichetta di Protesta»

Dette ga så mye positiv oppmerksomhet for Borgogno at når neste årgang av samme vin var klar, solgte han alt som var påtenkt som «standardbarolo», med den enkle etiketten ”No Name.”

Borgogno No Name 2014. Italia, Piemonte, Langhe. Pris kr. 299,90 Poeng 90/100

Ny årgang. Drua er 100% Nebbiolo. Fin brunrød farge. Riktig bra duft av røde bær, solbær og urter. Et lite hint av plommer. Smaken er bløt, rund og fyldig. Fin fruktighet. Balansert syre og sødme. Virkelig bra tannin. Meget god og lang ettersmak. En vin som passer glimrende sammen med rødt kjøtt. En ekte løp og kjøp vin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.