Bodegas José Pariente er en familiedrevet vingård som har etablert seg som en av topprodusentene i den spanske DO Rueda-regionen. Deres historie er nært knyttet til Verdejo-druen, kjent for å produsere elegante og aromatiske hvitviner.

José Pariente startet sin reise med Verdejo på 1960-tallet, og i 1998 grunnla han vingården som bærer hans navn. Siden den gang har hans datter, Victoria Pariente, tatt over roret og videreført familiens lidenskap for Rueda og Verdejo.

Bodegas José Pariente kombinerer respekt for tradisjonelle vinifikasjonsmetoder med moderne teknologi og innovasjon. De fokuserer på å fremheve Verdejo-druens unike karakter og terroir, og resultatet er prisbelønte viner med finesse og personlighet.

Vingårdens vinmarker ligger på den høyeste platået i elven Duero-området, og drar fordel av et ideelt klima for Verdejo. De kalkholdige og leirholdige jordmonnene gir druene god mineralitet og konsentrasjon. Vingården praktiserer bærekraftige dyrkningsmetoder for å beskytte miljøet og fremme druenes kvalitet.

José Pariente Verdejo 2022. Spania, Castilla y León, Rueda. Pris kr. 212,30 Poeng 88/100 Importør: JP Wine AS

Verdejo. Fargen er lys gul med et grønt skjær. Duft av grønne og gule epler med en god sitrus. Smaken er frisk og fruktig. Meget bra balansert syre og sødme. Lever opp til duften med sin frukt. En lang og god ettersmak. Denne vinen behøver ingen unnskyldning for å drikkes uten mat, men  går veldig bra sammen med ulike typer sjømat og kraftige salater. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.