«Du må være veldig gal for å fortsette å prøve. Men hvis vi slutte å drømme, ville vi ikke være Vintae.»

Ricardo Arambarri var den som skapte Vintae i 1999 i landsbyen Badaran i Rioja. Hans besteforeldre produserte druer mens hans far var snekker som produserte litt vin hjemme. Så da Ricardo Arambarri og hans bror startet i 1999, var ideen å gå tilbake til det opprinnelige. Og gå tilbake til det opprinnelige var så bokstavelig at de til og med plantet muscat drua som hadde forsvunnet fra distriktet da vinlusa kom.

En annen fiks idé de hadde, var å finne små vingårder i flere av Spanias vindistrikter og den aller første de etablerte etter Rioja, var Bodegas de Bardos i Ribera del Duero. I dag så drifter Vitae over 15 vingårder på 15 ulike steder. Og alle produseres nådeløst ærlige. For motto er som sagt, «Du må være veldig gal for å fortsette å prøve. Men hvis vi slutte å drømme, ville vi ikke være Vintae.»

Bod. de Bardos Romántica 2017. Spania, Castilla y León, Ribera del Duero. Pris kr. 186,60 Poeng 86/100

Drua er Tempranillo. Mørkerød farge med et lite blått skjær. Elegant ung duft av mørke bær og plommer. Rund og bløt på smak. Fin fylde med en lett fruktig syre. Mild  tannin. Lever opp til duften med sine mørke bær. Lang og god ettersmak. Passer bra til grill men best til kos. Meget bra kjøp.

Bardos Verdejo 2019 Spania, Castilla y León, Rueda. Pris kr. 159,90 Poeng 86/100

Drua er Verdejo. Lyst strågul med et grønt skjær. Lekker duft av stikkelsbær, sitrus og bitte litt grønne blader. Tørr, frisk og fruktig på smak. God munnfølelse. Perfekt syre. Lever opp til duften med sin sitrus og stikkelsbær. Lang og god ettersmak. Passer glimrende til hvit fisk og ennå bedre til kos. Meget bra kjøp

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.