Uansett hvordan man venner og dreier på det, bobler er fest. Kanskje det er derfor bobler passer så utrolig bra til blant annet bryllup, 17.mai og  ikke minst til nyttårsaften,

Her er noen av forslag på bobler til nyttårsaften. Musserende vin som gjorde inntrykk i løpet av 2017.

Champagne

Fleury Fleur de l`Europe Brut Nature. Frankrike, Champagne. Pris kr: 450,- 92/100 Poeng.

En vakker strågul farge. Nydelige små bobler. Duften er fylt av epler, sitrus, kjeks og små hint av blomster. Og blomster viktig til runde dager. Smaken har fin fylde, frisk med samme sitrus og epler som i duften. En prefekt syre og sødme. Lang, herlig ettersmak. Den perfekte vinen til runde fødselsdager og til andre dager. Meget bra kjøp!

E.Michel Premier Cru Extra Brut. Frankrike, Champagne. Pris kr. 279,90 Poeng: 92/100

Lys strågul i fargen, god dufter av eple, sitrus og noe kjeks. Her finner vi også de elegante små boblene og en smak som er fylt av en fin fruktighet. Samme epler, sitrus som i duften. Perfekt syre og sødme som følges ad i en riktig bra ettersmak. Denne vinen gjør bestemt ingen ulykkelige. Spesielt ikke når man tar prisen i betraktningen. En ekte løp og kjøp vin.

Bollinger Spécial Cuvée, Brut. Frankrike, Champagne. Pris kr. 429,- Poeng 89/100

Når James Bond ikke gulper dry martini, så bestiller han en Bollinger. Og akkurat det kan jeg forstå. Den er absolutt en av de bedre og i en prisklasse man ikke behøver å utvide kassakreditten for. Fin gyllen farge. Små bobler som smelter sammen med stjernehimmelen når de forlater glasset. Duft av bakte epler, fersken, litt valnøtt og brød. Fantastisk struktur med en lekker smak av epler, kjeks og sitrus. Perfekt balanse. Passer glimrende sammen med en dag da verden går imot deg og du behøver trøst. Ok til fest og venner også.

Cremant

Ganevat Crémant du Jura Nature Non dosé. Frankrike, Jura. Pris kr 289,90 Poeng 89/100

Jeg er veldig begeistret for denne vinen og det er ikke så mange år siden jeg smakte den første gangen. Personlig synes jeg Anne og Jean-François Ganevat lager noen formidable økologiske viner. Og det er ikke bare boblene som er det.

Fargen er blekt gyllen. Elegante små bobler med en deilig duft av blomster, brødbakst og sommerepler. Smaken lever godt opp til duften med sitrus og en riktig god fylde. Passer glimrende som aperitiff, til skalldyr og grønn ertesuppe. Men, aller best samme med venner og kos.

Fernand Engel Cremant d’Alsace Chardonnay Brut. Frankrike, Alsace Pris kr. 199,90 Poeng 88/100.

Dette er en sjelden god opplevelse. Fargen er gyllen med skjær av grønt. Lekker duft av epler, kjeks og hint av røde bær som rips. Med andre ord, duft av en varm sommerdag. Flotte små bobler som kiler nesen om man stikker den for dypt i glasset. Smaken lever riktig bra opp til duften med god fylde og friskhet. Her er det epler og en perfekt syre og sødme med en ettersmak som er riktig bra. Dette er en vin som kan brukes til nesten alt men aller best til kos. Et ekte løp og kjøp vin

Louis Picamelot Cuvée Jean Baptiste Chautard Cremant de Bourgogne Brut 2012. Frankrike, Burgund. Pris kr. 275,- Poeng 90/100

Her er det mye vin for pengene. Gulgrønn på fargen. Fine små bobler. Lekker duft av epler, toast og en anelse blomst. Smaken er fyldig og frisk med epler, en anelse sitrus. Riktig bra syre og sødme. En fin, tørr ettersmak. En vin som passer best sammen med gode venner. Skal man ha en champagne av samme kvalitet, så må man legge på en del hundrelapper til. Meget bra kjøp

Prosecco.

Nino Franco Prosecco Rustico. Italia, Veneto. Pris kr. 189,90 Poeng 87/100

Dette er en klassisk prosecco, med en herlig duft av epler, sitrus og en aldri så liten hint av urter. Smaken har god fylde , bra balanse mellom syre og sødme og en virkelig god frukt. En god ettersmak som sitter lenge. Denne vinen er glimrende sammen med gode venner. Meget godt kjøp

Rotari Riserva Brut 2013. Italia, Trentino-Alto Adige, Trento. Pris kr. 154,90 Poeng 88/100

Ny årgang, druene er Chardonnay 90%, Pinot Nero 10% og vinen er laget på tradisjonell måte. Altså champagne metoden. Fin strågul farge. Fine, kremete bobler. Duft av sitrus, epler og noe kjeks. Bra duft med andre ord. Smaken er frisk med epler, sitrus og kjeks. Bra syre og sødme med en fin, fruktig ettersmak. Passer fint til skalldyr men best til aperitiff og kos. Meget bra kjøp.

Rotari Rosé Brut 2012. Italia, Trentino-Alto Adige, Trento. Pris kr. 154,90 Poeng 87/100

Druene er Pinot Nero 75%, Chardonnay 25%. Lys rosa på fargen. Duften er lekker med rips, markjordbær og hint av kjeks. Smaken er tørr og fruktig og lever flott opp til duften. Fine små bobler og en riktig bra balansert syre og sødme. En bra ettersmak. Passer bra til kos, diskusjoner, fungerer også helt ok sammen med skalldyr. Meget bra kjøp!

Bisol Crede Prosecco Superiore Brut. Italia, Veneto,Pris kr: 189,- 86/100 poeng.

Denne vinen har en fin lysegul farge. En god duft av modne epler og en annen duft av frukt jeg ikke helt klarer å definere. Pærer kanskje? Smaken er som duften med modne epler og noe sitrus. Syren er veldig godt balansert mot sødmen. En helt grei lengde. Sa jeg den har flotte bobler? Passer bra sammen med sommerbær og frukt. Riktig bra kjøp.

Cava

Gramona Imperial Gran Reserva 2011. Spania. Pris kr. 269,- Poeng 90/100

En blekgul cava som er kompleks med eple- og hvite nektariner på nesen etterfulgt av et urteaktig hint med fennikel eller lakris. Smaken har ristet nøtter, ferskt brød og noe sitrus. Meget god struktur og en utrolig kremete tekstur. Ja takk, tar gjerne et glass til.

Castillo Perelada Cava Gran Claustro Brut Nature Reserva 2012. Spania, Catalonia. Pris kr: 249,90  89/100 poeng.

Fin gulgrønn farge. Nydelige små bobler som kiler i nesa. God duft av epler, bakst og en anelse sitrus. Smaken har god fylde, fruktig anslag, riktig god syre. En riktig lang og god ettersmak. Passer fint sammen med lyst kjøtt eller bare til kos. Meget bra kjøp.

Sekt.

Walldorf Hannes Brut Nature 2014. Tyskland, Rheinhessen. Pris kr: 299,90 Poeng: 90/100

Til å være tysk sekt, så er denne litt annerledes. Den er nemlig ikke produsert på riesling, men druene Chardonnay 30%, Pinot Meunier 10%, Pinot Noir 60%. Fargen er lys strågul, vakre små bobler og en lekker duft av epler, blomst og brød. Smaken har en elegant friskhet, bra fylde og en tett på perfekt syre og sødme. En tørr, fin ettersmak. Kan brukes til fingermat men aller best sammen med venner. Her er det virkelig mye vin for pengene og en ekte løp og kjøp vin.

Von Buhl Riesling Brut 2015, Tyskland, Pfalz. Pris kr: 219,90 Poeng: 90/100

Drua er riesling. Lys gyllen på fargen med et lite grønt skjær. Fine små bobler. Elegant duft av sitrus, epler og et fint hint av blomster og kjeks. Smaken lever opp til duften med en fruktig friskhet. Perfekt syre og sødme. En lang, tørr ettersmak. Passer bra sammen med skalldyr og som aperitiff.   En ekte løp og kjøp vin

Raumland Riesling Prestige Brut 2008 Pris kr. 299,90 93/100 poeng

Her er det virkelig mye vin for pengene og min favoritt i 2017. Lys gyllen på fargen. Vakre små bobler. Gule epler, situs, brødbakst og bitte litt petroleum på duften. En fantastisk fylde. Her er det epler og sitrus fra duften, perfekt balansert syre og sødme. Lang og tørr ettersmak. Kan brukes til fet fingermat, men aller best til nytelse alene. Ta to flasker, for dette er en ekte løp og kjøp vin.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.