Bobler fra Burgund

Maison Jaffelin bli grunnlagt 1816 av brødrene Charles og Henri Jaffelin.

For at det skulle være litt «svung» etablerte de sitt  «Maison de Négoce» i det mildt sagt historiske «Maison du Chapitre» i hjertet av Beaune i Burgund. Så de begynte å modne vinen sin i den mer enn 800 år gamle vinkjelleren som fortsatt den dag i dag har optimale oppbevaringsforhold både med hensyn til temperatur, fuktighet og lys. Vel, ok, lys er vel en mangelvare.

Storhet

I flere år på slutten av 1900 tallet, savnet vinene fra Maison Jaffelin noe friskhet og ikke minst, sjarme. Men 2004 tok de et solid grep med en total renovering av kjelleren og ikke minst, så ansatte de den unge og meget dyktige vinmakeren Marinette Garnier. Hun har på mange måter virkelig ført Maison Jaffelin tilbake til gammel storhet.

Jaffelin Crémant de Bourgogne Blanc de Blanc Extra Brut. Frankrike , Burgund , Bourgogne. Pris kr. 209,90 Poeng 89/100 Importør: AMKA AS

Laget på Chardonnay.  Fin lys gul farge, fine små bobler. Dufter av epler, sitrus og litt brød. Smaken lever fint opp til duften med god friskhet, en bra fruktig smak med en anelse eple og sitrus. God ettersmak. Passer glimrende sammen med nære og kjære og lyse sommerkvelder. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.