Familiebedriften Meinklang kultiverer 70 hektar biodynamisk vinmark ved den lille landsbyen Pamhagen i solfylte Burgenland, helt øst i Østerrike.

Meinklang er den vingården i Østerrike som har den mest holistiske tilnærmingen til vinproduksjon og drift av egen gård. I tillegg til vin dyrkes korn, frukt og grønnsaker – og det lages kjøttprodukter fra svin og storfe. Gjødsel fra de 800 anguskyrne på gården fullfører den biodynamiske sirkelen.

Økologisk landbruk.

Meinklang har en total størrelse på 1500 hektar. Og på de 70 hektarene som brukes til vinproduksjon er det likelig fordelt med hvite som med røde druer. Ekteparet Angela og Werner Michlits har ansvar for vinproduksjonen på gården. Werners foreldre og to brødre tar seg av oppdrett av storfe og svin, i tillegg til dyrking av korn, epler, mais og solsikker. Gården drives i dag i fullstendig harmoni med naturens syklus, og alt produsert på biodynamisk vis.

Meinklang Burgenland Red 2021. Østerrike, Burgenland. Pris kr. 155,-  Poeng 86/100

Druene er Blaufränkisch 30%, St. Laurent 10%, Zweigelt 60% .Vinen er spontangjæret og ufiltrert. Disete rød farge. Duften har røde bær og hint av urter. God fylde, fruktig og bra balansert syre og sødme. Bra tannin. En lang og god ettersmak. Passer til pasta. Meget godt kjøp.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.