Det finnes fantastisk mye bra bobler. Noen av de bedre jeg fikk smake i løpet av 2016, er disse.

Raumland Riesling Prestige Brut 2008 93 poeng

En sekt og min store favoritt. Lys gyllen på fargen. Vakre små bobler. Gule epler, situs, brødbakst og bitte litt petroleum på duften. En fantastisk fylde. Her er det epler og sitrus fra duften, perfekt balansert syre og sødme. Lang og tørr ettersmak. Kan brukes til fet fingermat, men aller best til nytelse alene. Ta to flasker, for dette er en ekte løp og kjøp vin.

E Michel Premier Extra Brut. Frankrike, Champagne 92 poeng.

Lys strågul i fargen, god dufter av eple, sitrus og noe kjeks. Her finner vi også de elegante små boblene og en smak som er fylt av en fruktig start. Bra syre og sødme og en riktig bra ettersmak. Denne vinen gjør bestemt ingen ulykkelige. Meget bra kjøp.

Fleury Fleur de l`Europe Brut Nature. Frankrike. Champagne. 92 Poeng.

Her er fargen vakker strågul. Nydelige små bobler. Duften er fylt av epler, sitrus, kjeks og små hint av blomster. Og blomster viktig til runde dager. Smaken har fin fylde, frisk med samme sitrus og epler som i duften. En prefekt syre og sødme. Lang, herlig ettersmak. Den perfekte vinen til fest og til alle andre dager. Meget bra kjøp!

Gramona Imperial Gran Reserva Brut 2010 90 Poeng

Drøyt hundrelappen dyrere enn de andre cavaene. Men den er verd vært øre. Lys gul på farge. Lekker duft av epler, sitrus og kjeks. Frisk og fruktig. Lang og nydelig ettersmak. Kan man kalle en cava sexy?

Juvé y Camps Gran Reserva Brut 90 poeng

Lys strågul. Lekre små bobler som kiler ganen. Nydelig duft av litt fat, sitrus, epler og en anelse blomst. Lekker sødme på smaken, fersken og pære. Perfekt balanse. Lang og god ettersmak. En utrolig bra kosevin.

Erpacrife Moscato Metodo Classico 2010 90 poeng

Dette er en fantastisk prosecco med sine små, elegante bobler. En nydelig gyllengul farge. En klassisk moscatoduft med vinbergfersken, blomster og tørket frukt. Så intens og nydelig at man bare har lyst til å stå og lukte. Og smaken lever opp til duften med sin intense frukt, gode fylde og lange, friske ettersmak. En ekte løp og kjøp vin.

Rosevin.

Rosevin blir mer og mer populært. Jeg har vært så heldig å få smake en rekke riktig bra viner. Her er noen av dem.

Scarzello Diferènt 2015, Italia. 89 poeng.

La meg si det først som sist. Dette er en av de bedre rosévinene denne sommeren. Fargen er lyserød, nesten over i det oransje. Nydelig duft av rips, blomster og det der lille udefinerbare. Smaken er frisk og fyldig. Som i duften finner man både røde bær, blomster og ikke minst en perfekt balansert syre og sødme. En lang og god ettersmak. Passer til skalldyr og lyst kjøtt. Best som kos en sen ettermiddag med sol. Meget godt kjøp.

Bailly-Reverdy Sancerre Le Mercy-Dieu 2015 Frankrike, Loire 89 poeng

Lys rosa på farge. Duft av fersken, røde bær og hint av blomster. Smaken lever fin opp til duften har en riktig god friskhet. Bra frukt og en riktig bra balansert syre og sødme. Lang, tørr ettersmak. Passer bra til salat og lyst kjøtt. Glimrende til kos. Meget bra kjøp.

Ibizkus Rosado 2014, Spania, Ibiza 88 poeng.

Fargen er lys rosa, nesten over i det oransje. Virkelig lekker duft av røde bær og blomster. Smaken lever fint opp til duften med sine røde bær, men her er det også fersken og blomster. Frisk og god fylde med et riktig godt balansert syre. En lang og meget god ettersmak. Jeg kan virkelig forstå hvorfor denne vinene er inne på flere av Spanias guide

Foto. Tor Harald Vidung

Michelin restauranter. Passer fint til sommerens grilla fisk og til kos. En ekte ”løp og kjøp” vin.

Biokult Zweigelt Rosé 2015, Østerrike, Burgenland. Terningkast 87.

Fin dyp rosa farge. Lekker duft av jordbær, anelse lime og blomster. God, saftig på smak. Lever glimrende opp til duften med jordbær, litt sitrus og hint av melon. Dette ble veldig mye frukt, men det er en fantastisk balanse mellom fruktsødmen og syren. Lang og god ettersmak. Dette må være årets kosevin når vi snakker om rosévin. Og for 119 kroner får man utrolig mye vin for pengene. Et ekte løp og kjøp vin.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.