Hva er Tromsø Øl- og Vinfestival uten lokale produsenter? Og siden det ikke dyrkes druer i Tromsø velger vi oss Aurora Spirit Distillery. Verdens nordligste destiller.

Aurora Spirit Distillery i Lyngen er Nord-Norges eneste akevitt-produsent, og de er stolte av å kunne tilby produkter basert på arktiske råvarer av høy kvalitet.

I Årøybukt, like nord for Lyngseidet i Troms, har Aurora Spirit driftet verdens nordligste destilleri i fem år. På et gammelt NATO-anlegg har gründerne bygget opp et topp moderne destilleri, i kombinasjon med et besøkssenter.

Aurora Spirit Distillery produserer fire ulike typer akevitt under varemerket Bivrost®. Destilleriet benytter smeltevann fra isbreer i Lyngsalpene, samt arktiske bær og vekster, i alle sine produkter. Navnet «Bivrost» har også solid grunn i nordisk kultur – det er ordet vikingene brukte om nordlyset.

Bivrost – produktene har vunnet høythengende medaljer, kåringer og konkurranser, og høstet anerkjennelse fra entusiaster over hele verden.

I tillegg til akevitt, produserer Aurora Spirit både vodka, gin og whisky. Kompetansen har de hentet både fra innland og utland.

Aurora har satset mye penger på kvalitetsfat for modning av akevitt og whisky. I tillegg har de nå bygget et nytt lager for lagring av tønner. Det er basert på gamle langhus fra vikingtiden, bygget i massivt tre og med torv på taket.

På festivalen kommer Aurora til å presentere flere akevitter og likører.

Billetter til Tromsø Øl- og Vinfestival den 20.november finner du her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.