Alessandro Veglio Barolo, en drøm fra Piemonte

Historien om Mauro Veglio fra Barolo begynte allerede i begynnelsen av 1900-tallet i landsbyen Ciotto nær La Morra. Familien Veglio jobbet som mange andre familier på den tiden hardt med små vinparseller, frukthager samt et visst mått av husdyr.

Angelo Veglio, født i 1928, jobbet som hjemmeslakter ved siden av å være bonde. Men han hadde en drøm. Nemlig å kunne leve av å lage vin. Kjøpe en vingård og lage vin på nebbiolo drua og se sitt navn på egen etikett. Først 1960 gikk drømmen i oppfyllelse da han kjøpte en vingård i Gattera. Og idag så produserer de Barolo Gattera DOCG på de opprinnelige markene. 1979 kjøpte Cascina Nuova. Ikke akkurat et slott, men et slitent hovedhus, et høyloft og fem hektar vinland med blant annet Arborina og Rocche dell’Annunziata. Uansett slitt og forfallent, det var  begynnelsen på en ny vei.

På 1980 tallet var det ikke mange som hadde den store troen på Barolo og ville satse. Derfor var det bare en av Angelos tre sønner som ville følge i farens fotspor. 1986 overtok den da 25 år gamle Mauro ledelsen av vingården etter at Angelo ble sjuk. Sammen med sin hustru Daniela ble de en del av en gruppe likesinnede som delte ideer og råd, teknologi og maskiner. Noe som førte til at de rustikke, dårlig produserte vinene forsvant og ble erstattet rene, klare viner som ble laget på små fat. Og i dag så vet de fleste vinelskere hva Barolo er. Og vingården Mauro Veglio produserer i dag 80.000 flasker på 14 hektar vinmark.

Alessandro Veglio Barolo 2016. Italia, Piemonte, Barolo. Pris kr. 419,- Poeng 92/100

Laget på nebbiolo. Flott dyp rød farge. Duft av røde og mørke bær, kirsebær og noe tre. Smaken har samme bær og fat som i duften. Frisk med en fantastisk fylde. Balansert syre og sødme en med en riktig bra tannin. Lang og god ettersmak. En vin til biff og kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.