Da August Kesseler var 19 år gammel, overtok han foreldrenes vingård i Rheingau- en gård som ble grunnlagt i 1924. Den gang var det hovedsakelig bulkvin som ble produsert på den 2,5 hektar store gården.

I dag er vingården på 33 hektar og har noen av Rheingaus beste vinmarker. Assmannshäuser Höllenberg, Rüdesheimer Berg Schlossberg, Rüdesheimer Berg Roseneck og Lorcher Schlossberg.

August Kesseler produserer 70% Riesling og 30% Pinot Noir. De er medlem av VDP og det tyske Barrique-Forum. Max Himstedt er eiendommens mest erfarne vinmaker som utvikler produksjonen av vin og foruten August Kesseler og Max Himstedt har også ønologen Simon Batarseh sluttet seg til for å lede vinhuset inn i fremtiden og produsere kvalitetsviner på et høyt nivå. Alt etter filosofien «vinmarken setter tonen, vi forstår, tolker og setter sammen.»

Kesseler Lorcher Pfaffenwies Riesling 2015. Tyskland, Rheingau. Pris kr 269,90 Poeng 89/100

Laget på Riesling. Fra den berømte 2015 årgangen. Lysgul med et grønt skjær. Duft av sitrus, epler og hint av vinbergsfersken og blomster. Meget fruktig og frisk på smak. Lever opp til duften med sine epler og sitrus. Riktig bra balansert syre og sødme. Lang og frisk ettersmak. En vin til spekemat og kos. Meget bra kjøp.

Kesseler Lorch Riesling 2016. Tyskland, Rheingau. Pris kr. 249,90 Poeng 88/100

Drua er Riesling. Lys gul med et grønt skjær på farge. Bra duft av sitrus, litt epler og blomst. Frisk, fruktig smak. God fylde. Lever opp til duften med sin frukt. Meget bra balansert syre og sødme. God ettersmak. En vin som fungerer bra sammen med fet fisk men best til kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.