Allerede under romertiden, ble det dyrket vin i Aroa, i nærheten av Zurucuáin. Og helt frem til i dag, er det blitt dyrket vin i området.

En av grunnene til at vindyrking har tatt seg opp i nyere tid, er på grunn av Bodegas Aroa som ble grunnlagt 1998. Foruten om å sparke liv i vindyrkingen, så er Bodegas Aroa viktigste oppgave å gjenopprette gamle aktiviteter i i Yerridalen og ta vare på den gamle tradisjonene som vinbøndene i distriktet har brukt siden tidenes morgen. Så at Bodegas Aroa dyrker vinen økologisk og biodynamisk, er derfor ikke det minste rart. Det er jo sånn det alltid har vært. Men det viktigste er at de bruker dagens teknologi, både i vingården og i markene. Dog med de gamle tradisjonene i behold.

Med Le Naturel så har de gått ennå et skritt lenger. Her brukes ingen sulfitter, kort maserasjon og minimalt med filtrering. Og man får frem en vin som har essene av terroir og tradisjoner og smak av området.

Aroa Le Naturel Tinto 2020. Spania, Navarra. Pris kr. 156,50 Poeng 88/100

Ny årgang. Druene er Merlot 5% og Garnacha 95%. Flott mørkerød farge. Duft av mørke bær og en anelse krydder. Frisk, fyldig med en veldig god munnfølelse. Samme bær som i duften. Bra balansert syre og sødme. Bra tannin. Lang ettersmak. Passer fint til kos og grillet fisk eller lyst kjøtt. Satt ned fra 159,90 Meget godt kjøp.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.