Det var den britiske bartenderen Andy Loudon som vant den 10. utgaven av Havana Club Cocktail Grand Prix. I år ble bartendere fra hele verden utfordret i å delta i Cubas tradisjonsrike cocktailarv ved å skape den neste Cubanske, klassiske cocktailen.

Vinner med cocktail
Andy Loudon

Deltakerne ble bedt om å lage en enkel, høykvalitetscocktail inkludert lokale ingredienser som deltakerne selv handlet inn gjennom det ukelange oppholdet på Cuba. Ved å hente inspirasjon fra verdenskjente cocktails som Mojito og Daiquiri, var det Loudon, fra Satan’s Whiskers i Øst-London, som vant konkurransen med sin Jose Marti Especial cocktail, basert på Havana Club 3 Años, fino sherry og pastis, med lime, sukkerlake og nelliker.

Andre plass gikk til Tysklands Indika Bandula Silva med sin Doña Isabel cocktail bestående av Havana Club 3 Años, Cubansk cordial, rosa grapefrukt, fersk limejuice og Angostura bitters. På tredjeplass finner vi El Cantinero cocktail, skapt frem av Alessandro Palumbo fra Cayman Islands, basert på Havana Club 7 Años, honning, kaffebønner og mynte.

norsk deltager
Chris Grøtvedt

Chris Grøtvedt, Norges deltaker og best blant de nordiske, endte på en fantastisk 8.plass, noe som setter Norge høyt opp på listen som en stor cocktailnasjon.

Finalen fant sted forrige uke (5. juni 2014) på det legendariske hotellet Habana Riviera hvor deltakerne deltok på seminarer og workshops som omhandlet blant annet Cubansk cocktailkultur, kultur og miljø og selvfølgelig også Havana Club. Seminarene ble holdt av noen av verdens dyktigste innenfor brennevin, som Dave Broom, Naren Young, Jared Brown, Anistatia Miller og Maestro Ronero Asbel Morales.

-Som bartender er jeg godt kjent med Cubas gode rykte innen cocktails, så å bli utfordret i å komme opp med en ny Cubansk Havanna 029verdensklassecocktail som vil bestå tidens test slik som Mojito, Daiquiri og El Presidente var ekstremt spennende. Det intensive programmet på Havana hjalp meg i å forstå Cubansk rom og landets cocktailkultur, mens strendene i Havana og Malecon inspirerte meg til å skape Jose Marti Especial, som gikk godt hjem hos dommerne. Jeg er veldig spent på å se hva kundene hjemme i London syntes om cocktailen og jeg krysser fingrene for at den blir like populær rundt om i verden slik som Mojitoen!, sier Andy Loudon

-Jeg oppfordrer alle bartendere til å delta i Havana Club Grand Prix – Det er en unik mulighet til å få ordentlig innblikk i historien og kvaliteten på Cubansk rom, og å oppleve den autentiske, unike kulturen i Havana.

Vinnercocktailen i Havana Club Grand Prix:

#1: Jose Marti Especial

Ingredienser:

  • 40 ml Havana Club 3 Años
  • 4 nelliker
  • 2 ml Ricard
  • 20 ml limejuice
  • 15 ml Tio Pepe sherry
  • 20 ml sukkerlake

Loudon vant over 47 bartendere fra 42 land. Hans vinnercocktail, José Marti Especial, vil bli server i de beste barene i Havana, inkludert La Guarida i tillegg til at den vil bli promoter rundt om i verden.

Havana Club Grand Prix har vært en av de mest respekterte konkurransene blant bartenderne over de siste 20 årene, mye takket være kvaliteten på dommerne som i år inkluderte den globale rom ambassadøren Ian Burrel, El Floriditas’ Alejandro Bolivar, og verdenskjente miksologist, Tony Conigliaro.

-Standarden på konkurransen er ekstrem høy hvert eneste år og dommerne ble igjen imponert over egenskapene til årets finalister, men det var Andrew’s cocktail og hans klare forståelse av Cubansk rom og cocktailkultur gjorde ham til den verdige vinneren., ifølge Marketing Director of Havana Club, Nick Blacknell

Kilde Pressmelding.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.