Allegrini Soave 2019, en Bag in Box med duft av sommer.

0

Allegrini er blant de mer spennenende vinprodusentene i Veneto. Det er kombinasjonen av tradisjon og innovasjon som har gjort Allegrini til den de er i dag.

Enkeltvinmarksvinene La Poja, La Grola og Palazzo della Torre høster hvert år lovord fra vinskribentene, mens deres Amarone, Valpolicella og Soave viser at Allegrini også behersker områdets tradisjonelle vinstiler. Vingården så dagens lys på 1600-tallet, og har siden starten vært anerkjent som en av områdets beste vingårder. I dag ledes familiegården av søsknene Marilisa og Franco Allegrini  som er 6. generasjon, og de eier mer enn 150 ha vinmark i Valpolicella. Franco er vinmaker mens Marilisa har ansvaret for markedsføringen.

Allegrini Soave 2019. Italia, Veneto, Soave. Kr. 469,90 Poeng 86/100

Druene er Chardonnay 20%, Garganega 80%. Fargen er gulgrøn. Duften er  intens, med sitrus, epler og hint av urter. Med andre ord, en ekte sommerduft. Smaken følger duften, med sitrus og epler. Frisk og fruktig. Bra balanse mellom syre og sødme. En bra ettersmak. En bra sommervin som passer fint sammen med salat og gode venner. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.