Trenden i vinverden de siste årene er lette og lyse viner. Altså musserende, hvitvin og rosévin.

Og akkurat det med rosévin er litt morsomt, for der har salget formelig eksplodert her i Norge de siste årene. Det er det flere grunner til. Fra å ha vært enkle terrasseviner som ble drukket i noen sommermåneder, så har kvaliteten på rosévin de siste ti årene blitt bedre og bedre. Det er ikke bare her i Norge at man drikker mer rosévin, men det er en trend man ser over hele verden.

Domaines Ott Château de Selle Rosé 2019. Frankrike, Provence, Côte de Provence. Pris kr. 324,90 Poeng 91/100

Druene er Grenache 50%, Syrah 15%, Cinsault 30%, Cabernet Sauvignon 5%. En veldig lys lakserosa farge. Duft av røde bær. Bitte litt blomst. Smaken er fruktig og frisk. Bra fylde. Lever opp til duften. Meget bra balansert syre. Lang, frisk ettersmak. Passer til grillet fisk og til kos. Meget bra kjøp.

Vacheron Le Rosé XVII 2019. Frankrike. Pris kr. 329,90 Poeng 90/100

Druen er Pinot Noir. Fin lys rosa på fargen. Duften har røde bær og hint av blomst og sitrus. En fyldig og frisk smak. Veldig god munnfølelse. Lever fint opp til duften med røde bær. Bra balansert syre og sødme. En fin ettersmak. En vin som går godt sammen med både lyst kjøtt og som kos med venner. Meget bra kjøp.

Quinta do Perdigão Rosé 2015. Portugal, Beiras, Dão. Pris kr. 199,90 Poeng 88/100

Drua er Touriga Nacional. Dyp rosa på farge. Lekker duft av moden frukt med hint av blomster. Smaken er fyldig og frisk med en bra frukt. Godt balansert syre og sødme. En bra, fruktig ettersmak. Passer best til kos. Riktig bra kjøp.

Von Winning Pinot Noir Rosé 2018. Tyskland, Pfalz. Pris kr 189,90 Poeng 88/100

Drua er Pinot Noir. Lys rosa farge. Elegant duft av røde bær, blomster. Frisk og fruktig smak. Bra balansert syre og sødme. God ettersmak. Passer bra til kos eller lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.